Καταγγελία σοκ: «Με εξευτέλισαν μέσα στο νοσοκομείο». Τι λέει γυναίκα ασθενής


«Με εξευτέλισε. Με μεταχειρίστηκε σαν ένα κομμάτι κρέας. Ένιωσα σαν να υπέστην βιασμό. Υπέστην βιασμό».
Με αυτά τα λόγια και με τρεμάμενη φωνή, από αγανάκτηση, πίκρα, θυμό και κάθε άλλο πιθανό συναίσθημα, μια γυναίκα κατήγγειλε τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της για επέμβαση, στον χώρο του χειρουργείου δημόσιου νοσοκομείου στο Ηράκλειο.

Τέλη Μαρτίου μπήκε για μια γυναικολογική επέμβαση.

Πώς ξεκίνησε το μαρτύριο

Η γυναίκα στο διάδρομο στα χειρουργεία, ξαπλωμένη στο κρεβάτι φορώντας το ρομπάκι περιμένει τη σειρά της. Πάνω από το κεφάλι της, η αναισθησιολόγος ετοιμάζει την αναισθησία και, βλέποντάς την αγχωμένη, την ενθαρρύνει λέγοντάς της «όλα θα πάνε καλά». Και κάπου εκεί κάνει την εμφάνισή του ο «εργαλειοδότης», όπως της τον χαρακτήρισαν αργότερα, σύμφωνα με τα όσα λέει.

«Τον είχα δει από πριν που κυκλοφορούσε στο χειρουργείο με τη ρόμπα ανοιχτή να ανεμίζει πίσω του. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό του, περπατάει και ανεμίζει την πράσινη μακριά ρόμπα του», αναφέρει στην καταγγελία της την οποία έκανε στη Neakriti.gr.


«Στάθηκε μπροστά μου και πριν προλάβω να καταλάβω τι γίνεται, μου τραβάει το σεντόνι ως λίγο πιο πάνω από τα γόνατα. Σκίζει με μανία το ρομπάκι και με ξεγυμνώνει ως τον αφαλό. Το στήθος μου έξω. Είμαι σε σοκ! Τα μάτια μου τρέχουν ασταμάτητα και δεν μπορώ να αρθρώσω λέξη. Εκείνος με τραβάει να μου βγάλει τα μανίκια από το ρομπάκι που το έχει σκίσει και τραβάει λες κι είμαι τσουβάλι! Σπρώχνει με αυθάδεια και καθόλου σεβασμό το σώμα στο πλάι για να τραβήξει το υπόλοιπο σκισμένο ρομπάκι από την πλάτη. Φαντάσου, η αναισθησιολόγος τού φώναξε “ήρεμα, πιο σιγά!”. Αλλά εκείνος συνέχιζε με βίαιες κινήσεις να προσπαθεί να μου βγάλει το ρομπάκι. Είμαι σε πανικό κι από το στόμα μου δε βγαίνει φθόγγος», συνεχίζει.

Ο γιατρός της γυναίκας δεν βρισκόταν εκεί. «Υπήρχαν άτομα στα χειρουργεία και πηγαινοερχόταν. Ένιωθα την αναισθησιολόγο πίσω μου. Φαντάσου ήμουν τόσο σοκαρισμένη που, όταν μου είπε “πάρε αναπνοή”, πήρα την πιο βαθιά ανάσα της ζωής μου, έτσι ώστε να με πιάσει η νάρκωση άμεσα, να μη βλέπω, να μην ακούω και να μη νιώθω άλλο αυτόν τον εξευτελισμό», είπε.

Παραμένει ακόμη σε σοκ


Έχουν περάσει μερικές μέρες από τότε που συνέβησαν τα γεγονότα, αλλά η ίδια δεν μπορεί ακόμα να συνέλθει. «Είμαι σε σοκ από εκείνη τη μέρα. Έχασα τον ύπνο μου, το σκέφτομαι συνεχώς, με ταλαιπωρούν εικόνες από εκείνη τη μέρα και πνίγομαι».

«Στη θέση μου θα μπορούσε να ήταν μια κόρη, φίλη, αδερφή! Αν ήταν άτομο από την οικογένεια κάποιου γιατρού, θα είχε αυτή την αντιμετώπιση;» αναρωτήθηκε η γυναίκα.

«Μην το ψάχνεις, έχει δόντι»

Η ίδια βρήκε το όνομά του, όμως, όπως κατήγγειλε της είπαν «άσ’ το. Μην το ψάχνεις. Τον ξέρουνε, αλλά έχει δόντι».

Η γυναίκα παρά τις συστάσεις να μην συνεχίσει το θέμα, επισκέφθηκε το γραφείο των γιατρών, προκειμένου όπως είπε να τους ενημερώσει: «Συγνώμη, αλλά θέλω να σας αναφέρω τι μου συνέβη στο χειρουργείο», τους είπε. Η αντίδραση τους όπως περιέγραψε η ίδια ήταν η εξής: Ο μεν μόνιμος και διαπρεπής γιατρός της κλινικής συνέχισε να γράφει στον υπολογιστή του, παριστάνοντας ότι δεν άκουσε τίποτα, ο δε ειδικευόμενος έριξε την ευθύνη σε άλλη κλινική.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.