Θρίλερ με 15 θανάτους παιδιών σε δύο Ελληνικά νοσοκομεία: Στο μικροσκόπιο καρδιοχειρουργός «Μεσσίας»


Ένα «θρίλερ» που αφορά θανάτους 15 παιδιών σε δύο νοσοκομεία της χώρας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με την ΕΛ.ΑΣ και τις δικαστικές Αρχές να ερευνούν την υπόθεση, ενώ στο μικροσκόπιο έχει μπει καρδιοχειρουργός, ο οποίος φέρεται να αυτοπροσδιοριζόταν ως «Μεσσίας».


Σύμφωνα με το Mega, οι Αρχές ερευνούν την υπόθεση κάτω από συνθήκες απόλυτης μυστικότητας εδώ και μερικές εβδομάδες.

Καταθέσεις γονέων και γιατρών

Οι καταγγελλόμενοι θάνατοι των παιδιών έχουν καταγραφεί σε δύο νοσοκομεία, με το βασικό τμήματα της έρευνας να αφορά σε ιδιωτική κλινική. Οι Αρχές καλούν σε καταθέσεις γονείς παιδιών που έχουν χάσει τη ζωή τους, αλλά και γιατρούς και άλλα πρόσωπα.

Σχετική έρευνα φέρεται πως έχει γίνει και από αρμόδια επιτροπή του υπουργείο Υγείας, η οποία όμως σταμάτησε στις Αρχές του 2023.

Αρχή για την αστυνομική και δικαστική αυτή έρευνα αποτέλεσε μία έγγραφη αναφορά που στάλθηκε σε συλλόγους καρδιοπαθών παιδιών το 2021.

Στην επιστολή αυτή περιλαμβάνονται σαφείς αναφορές και καταγγελίες για αδικαιολόγητους θανάτους 15 παιδιών από πλημμελείς ενέργειες ενός γιατρού.

Ενώ, έμπειροι καρδιοχειρούργοι αναφέρουν ότι για την ιατρική αντιμετώπιση αντίστοιχων περιπτώσεων η αποδεκτή θνητότητα για τέτοιου είδους επεμβάσεις σε παιδιά στην Ευρώπη είναι 2%-4%.

Όπως τονίζεται στην επιστολή ο καταγγελλόμενος ιατρός παραπλανεί ασθενείς με μία φιλανθρωπική ΜΚΟ που φαίνεται να έχει δημιουργήσει, κι έχει αποχωρήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα από τα νοσοκομεία που εργαζόταν.

Η επιστολή των γονιών

Στην επιστολή των γονιών αναφέρονται μεταξύ των άλλων… «Η οργή και η αγανάκτηση που νιώθουμε βλέποντας τα παιδιά μας να φεύγουν από τη ζωή δεν μας επιτρέπει πλέον να σιωπούμε και να μένουμε άπραγοι. Η επιστολή μας αφορά όλους εκείνους τους απόλυτα κατάλληλους που διευθύνουν και λειτουργούν στην καρδιοχειρουργική κλινική (σ.σ. Αναφέρεται το όνομά της). Μέσα στην κλινική αυτή έγιναν χειρουργεία των δικών μας παιδιών στην ουσία όλοι εκεί μέσα κάποιοι κάνουν πειράματα και στέλνουν τα παιδιά μας στον άλλο κόσμο. Ο επικεφαλής διευθυντής της κλινικής είναι ένας ψεύτικος Μεσσίας.

Στα περίπου 70 χειρουργεία που πραγματοποιήθηκαν στη συγκεκριμένη κλινική το 20% των παιδιών έχασαν τη ζωή τους και πολλά ακόμα δεν ανέκτησαν τις αισθήσεις τους ποτέ μετά την εγχείρησή τους. Έμειναν φυτά. Δεκαπέντε παιδιά που μας κάνουν να μην μπορούμε να κοιμηθούμε τα βράδια, να μην μπορούμε αν αναπνεύσουμε. Όταν τον ρωτήσαμε τι δεν πήγε καλά σε άλλους είπε ότι έφταιγαν τα μηχανήματα, σε άλλους ότι έφταιγε το προσωπικό της ΜΕΘ, σε άλλους τα φάρμακα και σε άλλους το ότι έφταιγε η καρδιά του παιδιού που ποτέ δεν ανταποκρίθηκε. Αλλά και ακόμα το ανήκουστο, ότι τα πήγαμε να χειρουργηθούν πολύ αργά. Όλα φρικτά ψέματα. Τα λάθη και οι θάνατοι πρέπει να σταματήσουν. Δεν μπορούμε να δούμε άλλα φέρετρα».

Τα «τραγικά ποσοστά» και η ΜΚΟ του γιατρού

Καρδιοχειρουργοί υποστηρίζουν ότι σε ανάλογες περιπτώσεις, δηλαδή σε επεμβάσεις για καρδιολογικά προβλήματα σε παιδιά, το ποσοστό θνητότητας παγκοσμίως ανέρχεται στο 2 με 4% και όχι στο 20%, όπως αναφέρουν οι καταγγελίες για τις επεμβάσεις του γιατρού.
Οι καταγγέλλοντες που υπογράφουν την επιστολή σημειώνουν πως ο εν λόγω καρδιοχειρουργός παραπλανεί πολίτες μέσα από μία φιλανθρωπική ΜΚΟ που έχει δημιουργήσει. Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο γιατρός είχε αποχωρήσει από τα νοσοκομεία όπου και εργαζόταν.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ ψάχνουν τους φακέλους των παιδιών

Τις τελευταίες ημέρες, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ επιχειρούν να εντοπίσουν τους φακέλους των παιδιών που έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους, για να μπορέσουν να κατανοήσουν τους λόγους που οδήγησαν στους θανάτους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.