Ανακαλούνται σοκολάτες λόγω Listeria


Πλήθος ανακλήσεων πραγματοποιεί η εταιρεία Müller σε ορισμένα από τα επιδόρπια της μάρκας Cadbury, λόγω πιθανής παρουσίας Listeria.
Η ανάκληση από την εταιρεία έχει προληπτικό χαρακτήρα, καθώς ως τώρα απλά υπάρχει η υποψία παρουσίας του βακτηρίου Listeria monocytogenes σε παρτίδες με ημερομηνίες χρήσης την Τετάρτη 17 Μαΐου και η Πέμπτη 18 Μαΐου.

Τα προϊόντα Cadbury που μπορεί να μολυνθούν είναι τα εξής:
  • Επιδόρπιο σοκολάτας Daim - χρήση έως τις 18 Μαΐου
  • Επιδόρπιο σοκολάτας Crunchie – χρήση έως τις 17 Μαΐου
  • Επιδόρπιο σοκολάτας με νιφάδες – χρήση έως τις 17 Μαΐου
  • Επιδόρπιο σοκολάτας γάλακτος – χρήση έως τις 18 Μαΐου
  • Επιδόρπιο σοκολάτας με κομμάτια σοκολάτας γάλακτος – χρήση έως τις 18 Μαΐου
  • Επιδόρπιο σοκολάτας Cadbury Heroes (πακέτο των 6) – χρήση έως τις 18 Μαΐου
Η Listeria, αν και στους περισσότερους παρουσιάζει συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, μπορεί να ενέχει πιο σοβαρά συμπτώματα για ευπαθείς ομάδες, όπως έγκυες ή ηλικιωμένους.

Οι πελάτες που έχουν αγοράσει τα εξής προϊόντα καλούνται να τα επιστρέψουν στο κατάστημα από το οποίο τα αγόρασαν για πλήρη επιστροφή χρημάτων (με ή χωρίς απόδειξη) ή να απευθυνθούν στο μειλ και το τηλέφωνο της εταιρείας, team_cccare@muller.co.uk ή στο 07354 835 893 για περισσότερες πληροφορίες.

Η ανάκληση της Müller έρχεται μετά από μια αντίστοιχη κίνηση μιας άλλης γαλακτοκομικής εταιρείας, της Lactalis UK & Ireland, η οποία δήλωσε ότι τα προϊόντα κατσικίσιου τυριού της, Cricket St Thomas Capricorn Goat Cheese, Somerset Capricorn Goat Cheese και Co-op Goats Cheese θα πρέπει να επιστραφούν στα σούπερ μάρκετ λόγω πιθανής μόλυνσης από Listeria.

Η Müller Milk & Ingredients είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής και διανομέας γάλακτος στη Μεγάλη Βρετανία. Ιδρυθείσα το 1947, η εταιρεία μέρος του ομίλου Müller UK & Ireland Group, που ανήκει στη γερμανική οικογένεια Müller και διαθέτει 11 μεγάλα γαλακτοκομεία. Πέρα από το να προμηθεύει πρώτες ύλες για παραγωγή προϊόντων σε άλλες εταιρείες παράγει και η ίδια πολλά προϊόντα γάλακτος, όπως γιαούρτια ή κεφίρ.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.