Τεστ μακροζωίας: 5 απλές ασκήσεις, που μπορούν να αποκαλύψουν το προσδόκιμο ζωής σας


Δεν υπάρχουν σίγουροι τρόποι για να αυξήσετε το προσδόκιμο ζωής σας, αλλά έρευνες έχουν δείξει ότι μπορείτε να δείτε τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης και του κινδύνου του πρόωρου θανάτου. Η αδύναμη χειραψία ή η ταχύτητα ανάβασης μιας σκάλας είναι ορισμένα από τα τεστ που μπορείτε να κάνετε και που δείχνουν την φυσική κατάστασή σας και τον αν είναι αυξημένος ή μειωμένο ο κίνδυνος θανάτου. Το ίδιο ισχύει και με το τεστ ισορροπίας στο ένα πόδι για δέκα δευτερόλεπτα.

Ερευνητές από τη Βραζιλία ανακάλυψαν ότι οι συμμετέχοντες που δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν το συγκεκριμένο τεστ ισορροπίας είχαν 84% πιθανότητες πρόωρου θανάτου συγκριτικά με όσους το ολοκλήρωναν με άνεση! Ακολουθούν πέντε απλές ασκήσεις που μπορούν να αποκαλύψουν το προσδόκιμο ζωής σας.

Πέντε τεστ μακροζωίαςΤαχύτητα βάδισης:
  • Η ταχύτητα βάδισης σχετίζεται με τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου σύμφωνα με ερευνητές από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Ιατρικής Έρευνας της Γαλλίας. Οι ερευνητές παρακολούθησαν την ταχύτητα βάδισης 3200 ατόμων άνω των 65 ετών που παρακολουθήθηκαν επί πέντε έτη. Η έρευνα έδειξε ότι το 30% των πιο «αργών» περιπατητών κινδύνευαν κατά 44% από πρόωρο θάνατο στο τέλος της πενταετίας συγκριτικά με τους πιο ταχείς παριπατητές.
  • Κάθισμα οκλαδόν: Από αυτή τη θέση σηκωθείτε όρθιοι χωρίς να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για υποστήριξη (ξυπόλητοι). Σε αυτό το τεστ υπέβαλαν ερευνητές στη Βραζιλία 2000 ενήλικες 51-80 ετών. Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύθηκαν στην European Journal of Preventive Cardiology εκείνοι που δυσκολεύτηκαν περισσότερο για να ολοκληρώσουν το τεστ – που σημαίνει ότι σημείωσαν χαμηλή βαθμολογία (έως τρία στα δέκα) – είχαν 5,4 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν, σε σύγκριση με εκείνους που πέτυχαν το κατόρθωμα με ευκολία.
  • Ανέβασμα σκάλας: Είστε σε θέση να ανεβείτε τρεις ορόφους χωρίς στάση; Σύμφωνα με Iσπανούς ερευνητές αυτό αποτελεί ένα καλό δείκτη υγείας καθώς εκείνοι που μπορούσαν να ολοκληρώσουν μια αερόβια προπόνηση αντίστοιχη της ανάβασης τριών ορόφων, είχαν πολύ μικρότερο ποσοστό θανάτου (1,2%) συγκριτικά με εκείνους που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την προπόνηση (3,2%).
  • Δύναμη λαβής: Οι άνδρες αναμένεται να έχουν δύναμη λαβής 26 κιλών, ενώ οι γυναίκες 16 κιλών. Γα κάθε μείωση 5 κιλών στη δύναμη λαβής των συμμετεχόντων, ο κίνδυνος θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, καρδιαγγειακή νόσο και καρκίνο αυξανόταν κατά ένα πέμπτο.
  • Kάμψεις: Μπορείτε να εκτελέσετε 40 κάμψεις; Σύμφωνα με έρευνα όσοι μπορούν να κάνουν 40 κάμψεις ή περισσότερες είχαν 96% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν έμφραγμα του μυοκαρδίου ή εγκεφαλικό επεισόδιο συγκριτικά με όσους έκαναν λιγότερες από δέκα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.