Πάσχετε από διαβήτη; Αυτή είναι η κατάλληλη ώρα για να γυμναστείτε


Η απογευματινή άσκηση συνδέεται με καλύτερο έλεγχο της γλυκόζης στο διαβήτη τύπου 2 σύμφωνα με την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας.
Οι παρεμβάσεις στον τρόπο ζωής, όπως η υγιεινή διατροφή και η καθημερινή σωματική δραστηριότητα, είναι καθιερωμένες και απαραίτητες ίσως πρακτικές αντιμετώπισης και ρύθμισης του σακχαρώδη διαβήτη.

Τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 που έκαναν μέτρια έως έντονη σωματική δραστηριότητα το απόγευμα, είχαν περισσότερες πιθανότητες να επιτύχουν αλλά και να διατηρήσουν καλύτερο έλεγχο της γλυκόζης του αίματός τους, σε σύγκριση με εκείνα που έκαναν τις δραστηριότητές τους το πρωί, το μεσημέρι ή το βράδυ, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό Diabetes Care.

Όσοι ήταν σωματικά δραστήριοι το απόγευμα είχαν επίσης την υψηλότερη πιθανότητα να μην χρειάζονται πλέον φάρμακα για τη μείωση της γλυκόζης του αίματός τους ή για το διαβήτη τους.

ADVERTISING

Τα ευρήματα στηρίχθηκαν στην ανάλυση δεδομένων από 2.400 άτομα με διαβήτη τύπου 2.

Η ανάλυση στον 1ο χρόνο της παρακολούθησης έδειξε ότι τα άτομα που επιδίδονται σε μέτρια έως έντονη σωματική δραστηριότητα το απόγευμα, είχαν μεγαλύτερη μείωση του σακχάρου αίματος.

Το εύρημα αυτό παρέμενε σταθερό και τον 4ο χρόνο της παρακολούθησης, όπου προστέθηκε και ότι αυτά τα άτομα έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να σταματήσουν την αντιδιαβητική τους αγωγή.

Τελικά, φαίνεται ότι η χρονική στιγμή της ημέρας στην οποία ασκείται το άτομο με διαβήτη τύπου 2 έχει σημασία και η χρονική στιγμή του απογεύματος αναδεικνύεται η πιο πολύτιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.