Μητσοτάκης: «Δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ». Εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ ο Πνευματικός


Εκτός ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας τέθηκε ο Σπύρος Πνευματικός, μετά τις δηλώσεις του για «διαλογή ασθενών».
Ο Σπύρος Πνευματικός δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Η δήλωση Μητσοτάκη για τον Σπύρο Πνευματικό

«Λυπάμαι για μία δήλωση που έκανε ο Σπύρος Πνευματικός χθες… Επικοινώνησα και ο ίδιος αποφάσισε να αποσυρθεί από την προεκλογική μάχη και σε περίπτωση που εκλέγει να παραδώσει την έδρα του στον επόμενο ή στην επόμενη επιλαχούσα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης από την Αιδηψό, όπου και βρίσκεται στο πλαίσιο της περιοδείας του.

«Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θα παραδώσει την έδρα του αν εκλεγεί

Υπενθυμίζεται πως ο Σπύρος Πνευματικός ήταν υποψήφιος με τη ΝΔ στην Εύβοια στις εκλογές της 21ης Μαΐου, όπου είχε έρθει τρίτος, ωστόσο η Νέα Δημοκρατία κατέλαβε δύο έδρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ψηφοδέλτια έχουν ήδη εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο και δεν μπορούν να αλλάξουν αυτή τη στιγμή ενόψει των εκλογών του Ιουνίου. Ωστόσο, γίνεται σαφές ότι αν η Νέα Δημοκρατία λάβει τρεις έδρες στην Εύβοια στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, τότε ο κ. Πνευματικός θα παραδώσει την έδρα.


«Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη»

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Σπύρος Πνευματικός ζητεί συγγνώμη για την τοποθέτησή του, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και μίλησε για παρερμηνεία, επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι ο ίδιος θα παραιτηθεί από τον εκλογικό αγώνα.

«Επειδή τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις και άφησαν περιθώρια παρερμηνείας, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όργανα της ΝΔ αποσύρομαι από τον εκλογικό αγώνα και δηλώνω ότι σε περίπτωση που εκλεγώ, θα παραιτηθώ από βουλευτής και θα παραδώσω την έδρα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά», έγραψε στην ανάρτησή του.

Η δήλωση που είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, ΕΔΩ

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Πνευματικός είχε πει μεταξύ άλλων: «Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συνανθρώπων».

Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε στο παράδειγμα των ΗΠΑ, όπου γίνεται, όπως είπε, υπάρχει το λεγόμενο «cost benefit ratio».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.