Μαγιορκίνης: Περιμένουμε περισσότερα περιστατικά χολέρας στη Θεσσαλία (βίντεο)


Υγειονομική βόμβα απειλεί τη Θεσσαλία μετά τις φονικές πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για σοβαρές ασθένειες.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο σχετικά με την υγιεινή που επικρατεί στις πλημμυρισμένες περιοχές, με κυριότερο πρόβλημα τα νεκρά ζώα που δεν έχουν μαζευτεί ακόμη από τους δρόμους και τους στάβλους.

«Είναι δυνητικά μολυσματικά αν έρθουμε σε επαφή με αυτά τα νερά. Είναι πιθανόν να κολλήσουμε κάποια νοσήματα», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σύμφωνα με τον Γ. Μαγιορκίνη, «το κυριότερο πρόβλημα είναι η γαστρεντερίτιδα» ενώ έχουν παρατηρηθεί και περιστατικά λεπτοσπείρωσης, «ένα πρόβλημα που περιμένουμε να το δούμε σε βάθος χρόνου γιατί δεν εμφανίζεται αμέσως».

Ο καθηγητής προτείνει οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων περιοχών να αποφεύγουν τα λιμνάζοντα νερά και αν έρθουν σε επαφή, να απολυμαίνονται. «Δεν περιμένουμε επιδημία τύπου χολέρας αλλά σποραδικά περιστατικά, περισσότερα από όσα βλέπαμε κάθε χρόνο», συμπληρώνει, τονίζοντας ότι κρίσιμο ρόλο παίζει η ατομική προστασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.