«Απομακρύνετε άμεσα τα πτώματα ζώων»! Καμπανάκι από καθηγητή υγιεινής για μεταδοτικές ασθένειες στη Θεσσαλία


Άμεσος είναι ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών από τα πτώματα ζώων, μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel, σύμφωνα με τον Σύμβουλο Υγιεινής στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, Κώστα Ντελέζο.
Με δημοσίευσή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο κ.Ντελέζος αναφέρει ότι πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα τα πτώματα ζώων σε όλες τις πληγείσες περιοχές.

«Είναι προτεραιότητα, πριν αρχίσει η αποσύνθεσή τους. Επί 2 ημέρες το αναφέρουμε στους αρμοδίους. Μεγάλος κίνδυνος μεταδοτικών ασθενειών. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ!»

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Θεοδώρα Ψαλτοπούλου μίλησε στην ΕΡΤ για τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσουν στην υγεία τα πλημμυρικά φαινόμενα.

«Οι επιπτώσεις από τις πλημμύρες μπορεί να είναι άμεσες ή έμμεσες, βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες... Οι βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις σχετίζονται με τη μη δυνατότητα των ατόμων σε πόσιμο νερό, σε φαγητό, σε ηλεκτρισμό, σε θέρμανση, σε ψυγείο, τη μη δυνατότητα μετακίνησής τους σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια υγεία σε περίπτωση που έχουν κάποιο θέμα και στη διάλυση του υδροφόρου ορίζοντα», ανέφερε αρχικά.

Αναγκαία η χλωρίωση των υδάτων

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει έλεγχος της ύδρευσης και χλωρίωση των νερών.

«Τα γεγονότα αυτά σε συνδυασμό με τις θανατώσεις ζώων που υπάρχουν, δημιουργεί ένα βραχυπρόθεσμα μεγάλο πρόβλημα στη δημόσια υγεία στην περιοχή», είπε
.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.