Σταμάτα αυτές τις 5 συνήθειες που σε παχαίνουν και μείνε fit και τον χειμώνα

Μείνε σε φόρμα το χειμώνα αποφεύγοντας αυτές τις 5 συνήθειες που προκαλούν αύξηση βάρους σύμφωνα με έναν φυσιοπαθητικό.
Η Naturopath Mary Capelle μας δίνει μια λίστα με πράγματα που πρέπει να αποφύγεις εάν θέλεις να διατηρήσεις το βάρος σου και το σώμα σου σε καλή φόρμα και να αποφύγεις να πάρεις περιττά κιλά. Με την επιστροφή του χειμώνα να μπαίνει σιγά σιγά και τα ζεστά βράδια του, η επιθυμία για χειμερία νάρκη συχνά υπερισχύει των ωρών στο γυμναστήριο και οι ελαφριές σαλάτες του καλοκαιριού απομακρύνονται.

Η Mary Capelle, φυσιοπαθητικός που είναι λάτρης της υγιεινής διατροφής, αποκαλύπτει τα λάθη που πρέπει να αποφεύγεις όταν θέλεις να διατηρήσεις το υγιές βάρος σου και να φροντίσεις τον εαυτό σου. Και, αν χρειαστεί, να αρχίσεις να χάνεις βάρος. Τόσες πολλές εύκολες συμβουλές και υγιεινές συνήθειες που πρέπει να εφαρμόσεις τώρα, οι οποίες υπόσχονται επίσης να ενισχύσουν την ευεξία και τη φυσική σου κατάσταση κατά τη διάρκεια της σεζόν φθινόπωρο-χειμώνα.

Πώς να παραμείνεις σε φόρμα και τα 5 κοινά λάθη που προκαλούν αύξηση βάρους

1.Κακές μίξεις
«Αποφύγετε την ανάμειξη ζωικών πρωτεϊνών με αμυλούχα και αμυλούχα τρόφιμα, για να μην τα αποθηκεύσετε. Είναι προτιμότερο να τρώτε ζωικές πρωτεΐνες με λαχανικά και αλεύρι/αμυλούχα τρόφιμα (πατάτες, ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι κ.λπ.) με λαχανικά.

2. Βάλε την κίνηση στην καθημερινότητα σου
«Αντίθετα, μετακινηθείτε, ανεβείτε τις σκάλες, περπατήστε περισσότερο, ασκήστε σωματική δραστηριότητα… Ο αθλητισμός δεν σας κάνει να χάσετε βάρος, αλλά συμβάλλει σε αυτό. Αυτό σας επιτρέπει να μπείτε σε μια δυναμική φροντίδας του εαυτού σας και επομένως, να τρώτε καλά και να παραμένετε σε φόρμα».

3. Σταμάτα να τρως χωρίς να πεινάς
«Πολλοί άνθρωποι τρώνε χωρίς να ακούν πραγματικά τον εαυτό τους και να σέβονται το σώμα τους. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αισθάνεστε πεινασμένοι για να φάτε. Μην τρώτε πρωινό, για παράδειγμα, εάν δεν είστε πεινασμένοι. Στο ίδιο πνεύμα, περιμένετε λίγα λεπτά πριν σερβίρετε ξανά τον εαυτό σας στο τραπέζι. Τότε θα δείτε αν είστε πραγματικά πεινασμένοι ή αν είναι απλώς από πλήξη ή άγχος».

4. Άφησε στην άκρη τα λιπαρά και τα αμυλούχα τρόφιμα
«Τα καλά λιπαρά και τα αμυλούχα τρόφιμα, που τρώγονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο, δεν σε κάνουν να παχύνεις. Για τα καλά λιπαρά, ποντάρεις σε καρύδι, κάνναβη, ελαιόλαδα με 2 έως 3 κουταλιές της σούπας ωμό λάδι την ημέρα. Στην πραγματικότητα, το μαγειρεμένο λάδι θα «παχύνει» πολύ περισσότερο από το λάδι που προστίθεται μετά το μαγείρεμα. Με τον ίδιο τρόπο, θα είναι προτιμότερο να επιλέξετε το μαγείρεμα στον ατμό (χωρίς λίπος) και στη συνέχεια να προσθέσετε το λάδι σας κατά τη δοκιμή. Για αμυλούχα τρόφιμα, επιλέξτε τα ολόκληρα, κατά προτίμηση χωρίς γλουτένη και πάντα συνοδευόμενα από λαχανικά (δείτε το πρώτο σημείο). Αντίθετα, ο συνδυασμός αμυλούχων τροφών και ζωικής πρωτεΐνης θα σας κάνει να αποθηκεύσετε περισσότερο!».

5. Πρωινά πλούσια σε ζάχαρη
«Το πρωί, το σώμα μας ορίζει τον γλυκαιμικό δείκτη που πρέπει να διατηρεί όλη την ημέρα. Εάν το πρώτο γεύμα της ημέρας είναι πολύ πλούσιο σε ζάχαρη και προκαλεί αύξηση του σακχάρου στο αίμα, το σώμα θα απαιτεί ζάχαρη όλη την ημέρα για να παραμείνει σε αυτό το επίπεδο σακχάρου στο αίμα: η επιθυμία είναι εγγυημένη! Θα αποφύγουμε λοιπόν τους χυμούς φρούτων, το περίφημο τοστ με βούτυρο και μαρμελάδα και τα αρτοσκευάσματα. Και θα προτιμήσουμε τις χυλό βρώμης με chia, το αβοκάντο, τα αυγά ή και τα κόκκινα φρούτα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.