Τα πατατάκια που μπορείς να τρως για να χάσεις βάρος


Ένα από τα πιο δύσκολα σημεία της απώλειας βάρους είναι συνήθως όταν αποχαιρετάς πολλά από τα αγαπημένα σου σνακ, δε συμφωνείς; Ενώ σίγουρα υπάρχουν πολλά υγιεινά σνακ που μπορούν να αντικαταστήσουν τα γλυκά ή αλμυρά φαγητά που θέλεις να τρως με μανία, υπάρχουν και κάποια που μπορούν να σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος. Ξέρεις γιατί τα σνακ που αγαπάς σε παχαίνουν; Γιατί τα περισσότερα είναι τόσο υψηλά σε θερμίδες όσο και χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά. Ένας από τους μεγαλύτερους ένοχους για αυτό είναι το πάντα νόστιμο πατατάκια. Τι θα έλεγες όμως αν σου λέγαμε ότι υπάρχουν νόστιμα, τραγανά πατατάκια που θα μπορούσαν πραγματικά να σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος;

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Krutika Nanavati, είναι λίγα αλλά υπάρχουν 2 τύποι από τα αγαπημένα σου πατατάκια που πληρούν τις προϋποθέσεις.

1. Τσιπς λαχανικών

Δεν είναι μυστικό ότι τα λαχανικά είναι ένα κρίσιμο μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Και ενώ σίγουρα δεν πρέπει να καταναλώνουμε τα περισσότερα από αυτά με τη μορφή πατατών, τα τσιπς λαχανικών είναι σίγουρα πιο υγιεινά από τα αλμυρά πατατάκια με σχεδόν μηδέν θερμίδες. «Τα τσιπς λαχανικών παρασκευάζονται από φυλλώδη ή ριζώδη λαχανικά όπως το λάχανο, το σπανάκι, τα καρότα και τα κολοκυθάκια, τα οποία τους δίνουν πρόσθετα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες», λέει. «Αυτά τα τσιπς συνήθως είναι αποξηραμένα, ψητά ή τηγανισμένα στον αέρα, καθιστώντας τα μια επιλογή σνακ με λίγες θερμίδες». Μπορείς ακόμη και να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι.

2. Τσιπς γλυκοπατάτας

Οι γλυκοπατάτες είναι ένα από τα αγαπημένα μας λαχανικά όλων των εποχών. Είναι «φορτωμένες» με οφέλη για την υγεία και σύμφωνα με τον Nanavati, είναι πιο υγιεινές ως τσιπ από τις κανονικές πατάτες. «Τα τσιπς γλυκοπατάτας μπορούν να είναι μια θρεπτική εναλλακτική λύση στα κανονικά πατατάκια και μπορεί να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους», λέει ο Nanavati, σημειώνοντας ότι αυτό το φθινοπωρινό λαχανικό είναι «πλούσιο σε φυτικές ίνες και πλούσιο σε υδατάνθρακες, που μπορούν να σε βοηθήσουν και να σε κρατήσουν χορτάτο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μειώνοντας τη συνολική κατανάλωση θερμίδων».

Όπως τα πατατάκια από λαχανικά, μπορείς σίγουρα να φτιάξεις τα δικά σου πατατάκια γλυκοπατάτας στο σπίτι, τα οποία θα αποτελέσουν μια πιο υγιεινή επιλογή από τις ποικιλίες που αγοράζεις στο super market.

Αλλά να θυμάσαι: Ακόμη και αυτά τα υγιεινά πατατάκια δεν πρέπει να καταναλώνονται υπερβολικά, όλα με μέτρο! Ωστόσο, όταν συνδυάζεται με άλλες υγιεινές συνήθειες, η αντικατάσταση των παχυντικών, εξαιρετικά επεξεργασμένων σνακ με αυτές τις εναλλακτικές τροφές είναι ένας τρόπος για να επιτευχθεί ένα συνολικά υγιές σώμα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.