Γιατί πρέπει να προσέχουμε το μαγειρεμένο φαγητό από το σούπερ μάρκετ


Παρόλο που το φαγητά από τον «μπουφέ» των σούπερ μάρκετ είναι αρκετά νόστιμα και αρκετά πιο οικονομικά από το συνηθισμένο delivery, υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που τα καθιστούν λίγο «επικίνδυνα».

Όλα τα ζεστά φαγητά σε ένα «hot bar» πρέπει να διατηρούνται σε υψηλή θερμοκρασία, ενώ υπάρχει και μια «επικίνδυνη ζώνη» στην οποία μπορεί να εισέλθουν τα τρόφιμα αν παραμείνουν σε θερμοκρασία δωματίου για δύο ώρες. Σε αυτή την «επικίνδυνη ζώνη», τα βακτήρια μπορούν να αναπαραχθούν πολύ γρήγορα.

«Αν το σύστημα θέρμανσης είναι αμφίβολο, θα απέφευγα το μπαρ με τα ζεστά φαγητά», συμβουλεύει ο Dr. Bryan Quoc Le, χημικός τροφίμων, μιλώντας στη Huffington Post.

«Αλλά αν διατηρείται πάνω από την κατάλληλη θερμοκρασία, τότε είναι ασφαλές να το φάτε, επειδή δεν μπορεί να μολυνθεί».

Την ίδια ώρα, θα πρέπει κανείς να ρίχνει μια ματιά για να βεβαιωθεί ότι τα πάντα στα μπαρ διατηρούνται καθαρά, κάτι που ισχύει και για τις λαβίδες σερβιρίσματος.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.