34 παιδιά δηλητηριάστηκαν από μόλυβδο σε χυμό μήλου


Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ FDA, μαζί με το CDC και τους πολιτειακούς και τοπικούς συνεργάτες, διερευνά αναφορές για αυξημένα επίπεδα μολύβδου στο αίμα σε άτομα που κατανάλωσαν σακουλάκια Apple Cinnamon Fruit Puree που κατασκευάζονται στον Εκουαδόρ και πωλούνται με τα εμπορικά σήματα WanaBana, Weis και Schnucks.
Από τις 16 Νοεμβρίου 2023, υπήρξαν 34 αναφορές ασθένειας που δυνητικά συνδέονται με τα προϊόντα που έχουν ήδη ανακληθεί. Οι ύποπτοι χυμοί είναι διαθέσιμοι μέσω πολλών καταστημάτων λιανικής, καθώς και διαδικτυακά καταστήματα.

Ο FDA ανακοίνωσε πως εντοπίστηκαν αυξημένα επίπεδα μολύβδου στο αίμα στα παιδιά, αλλά και στα δείγματα των προϊόντων που αναλύθηκαν σε εργαστήρια. Μάλιστα ο μόλυβδος είναι 200 φορές μεγαλύτερος από το ανώτατο επιτρεπτό όριο για ανάλογα προϊόντα που προορίζονται για μωρά και μικρά παιδιά. Ο FDA εκτιμά πως κύρια πηγή μόλυνσης από μόλυβδο είναι η κανέλα που περιέχου οι χυμοί.

Ο μόλυβδος είναι τοξικός για τον άνθρωπο και μπορεί να επηρεάσει άτομα οποιασδήποτε ηλικίας ή κατάστασης υγείας. Η προστασία των παιδιών από την έκθεση στον μόλυβδο είναι ιδιαίτερα σημαντική επειδή είναι πιο ευαίσθητα στην τοξικότητα από μόλυβδο. Τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν εμφανή άμεσα συμπτώματα. Η βραχυπρόθεσμη έκθεση στον μόλυβδο μπορεί να προκαλέσει τα ακόλουθα συμπτώματα: πονοκέφαλος, κοιλιακό άλγος/κολικός, εμετός και αναιμία. Η μακροχρόνια έκθεση θα μπορούσε να οδηγήσει στα ακόλουθα πρόσθετα συμπτώματα: ευερεθιστότητα, λήθαργος, κούραση, μυϊκοί πόνοι ή τσιμπήματα/κάψιμο των μυών, δυσκοιλιότητα, δυσκολία συγκέντρωσης/μυϊκή αδυναμία, τρόμος, απώλεια βάρους.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.