Ποια τρόφιμα δεν πρέπει να τρως με το πρωινό


Η υγεία της καρδιάς και η διαχείριση του βάρους συχνά συμβαδίζουν. Κάθε γεύμα που τρώμε είναι σημαντικό, αλλά ειδικά το πρωινό παίζει τεράστιο ρόλο στην γενική ευεξία.

Δεν είναι μυστικό ότι τα τρόφιμα που τρώμε παίζουν αναπόσπαστο ρόλο σε κάθε πτυχή της υγείας μας. Όχι μόνο είναι σημαντικό να ενσωματώνουμε υγιεινά τρόφιμα για την καρδιά στα γεύματά μας κάθε μέρα, αλλά είναι επίσης ζωτικής σημασίας να γνωρίζουμε ποια τρόφιμα πρέπει να κόψουμε.

Πολλές φορές, οι χειρότεροι ένοχοι είναι προφανείς. Το γρήγορο φαγητό θα πρέπει να είναι απαγορευτικό. Αλλά αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι τα ζαχαρούχα τρόφιμα μπορούν επίσης να κάνουν σοβαρή βλάβη στην καρδιά. Επίσης, τρώγοντας ένα υγιεινό πρωινό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για την υγεία σου κάθε μέρα.

1. Απέφυγε τα ζαχαρούχα δημητριακά

Τα δημητριακά πρωινού είναι σίγουρα μια βολική επιλογή όταν βιάζεσαι το πρωί. Ωστόσο, ενώ μπορεί να μπεις στον πειρασμό να αποθηκεύσεις αυτό το επεξεργασμένο φαγητό στην κουζίνα σου, είναι σημαντικό να έχεις κατά νου ότι η κατανάλωσή του σε καθημερινή βάση συνοδεύεται από ορισμένους σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Όλοι γνωρίζουμε ότι η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά επιπλοκών στην υγεία, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του σωματικού βάρους. Σύμφωνα με το Shefinds, θα μπορούσε επίσης να είναι επιζήμια για την υγεία της καρδιάς.

2. Αρτοσκευάσματα και ντόνατς


Ένα νόστιμο πρωινό που είναι και γλυκό μπορεί σίγουρα να είναι δύσκολο να του αντισταθείς το πρωί. Αλλά αν θέλεις να χάσεις κιλά και να διατηρήσεις τη βέλτιστη υγεία της καρδιάς, είναι καλύτερο να μείνεις μακριά από ζαχαρούχες επιλογές γεμάτες υδατάνθρακες όποτε είναι δυνατόν.

Τα αρτοσκευάσματα και τα ντόνατς, δημοφιλείς επιλογές πρωινού, είναι γεμάτα με τρανς λιπαρά, σάκχαρα και ραφιναρισμένο αλεύρι. Αυτά τα συστατικά μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους και να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

πηγή 

Διαβάστε επίσης:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.