Ασθενής πλάκωσε στο ξύλο νοσηλεύτρια επειδή του ζήτησε να μην καπνίζει μέσα στο νοσοκομείο


Οι επιθέσεις σε βάρος υγειονομικών συνεχίζονται και τα όσα συνέβησαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στη Λάρισα, ήρθαν να επαναφέρουν το πρόβλημα στο επίκεντρο. Ασθενής άναψε τσιγάρο και κάπνιζε. Όταν δυο νοσηλεύτριες του ζήτησαν να σταματήσει και να το σβήσει, εκείνος όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε, αλλά επιτέθηκε στη μία γυναίκα. Ο συγκεκριμένος είχε υποβληθεί λίγες ώρες νωρίτερα σε ελαφρύ χειρουργείο και παρέμενε στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 04:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου, όταν μια νοσηλεύτρια εντόπισε ασθενή να καπνίζει στη χειρουργική κλινική. Οι δύο νοσηλεύτριες βάρδιας τον επέπληξαν και του ζήτησαν να σβήσει το τσιγάρο, ενώ ο ασθενής, ο οποίος είχε υποβληθεί σε ελαφρύ χειρουργείο, αρχικά επιτέθηκε λεκτικά εις βάρος των δύο γυναικών και στη συνέχεια βιαιοπράγησε εις βάρος της μίας.

«Συνεχίζουμε να τρώμε ξύλο από ασθενείς και επισκέπτες χωρίς προστασία. Ο νταής νοσηλευόμενος έβρισε στην αρχή τις δύο νοσηλεύτριες βάρδιας χυδαιότατα επειδή του απαγόρευαν να καπνίσει», σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και συνεχίζει: «Στη συνέχεια οι νοσηλεύτριες κάλεσαν την αστυνομία, η οποία προχώρησε σε ανακρίσεις».

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει πως για μία ακόμη φορά, κανείς δεν θα τιμωρηθεί: «Ο τραμπούκος ασθενής θα φύγει ως κύριος. Η αστυνομία για να τον συλλάβει και να τον περάσει αυτόφωρο πρέπει κάποιος να του κάνει μήνυση. Η συνάδελφος φοβάται την στοχοποίηση, η διοίκηση θα ισχυριστεί ότι δεν έχει έννομο συμφέρον. Έτσι η αστυνομία θα κάνει εξακρίβωση στοιχείων και θα αποχωρήσει. Αυτό γίνεται σε όλα τα περιστατικά βιοπραγιών σε βάρος του προσωπικού», σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ στο onlarissa.gr.

Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία υποστηρίζουν πως η κατάσταση με την άσκηση βίας εις βάρος υγειονομικών, έχει φτάσει στο μη περαιτέρω: «Τι περιμένουμε να πάρουμε μέτρα; Μήπως πρώτα πρέπει να σκοτωθεί κάποιος από εμάς; Πυροβόλησαν, μαχαίρωσαν, ξυλοφόρτωσαν αρκετούς συναδέλφους προκαλώντας σοβαρούς τραυματισμούς.

Τι περιμένουμε να ληφθούν μέτρα; Καλύτερη φύλαξη στα νοσοκομεία με προσλήψεις προσωπικού ασφαλείας, συχνές περιπολίες της αστυνομίας στους γύρω δρόμους των νοσοκομείων, υποβολή μηνύσεων στα εν λόγω άτομα από τις διοικήσεις των νοσοκομείων», προτείνει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.