Γιατί νέοι κάτω των 30 παθαίνουν συχνά καρδιακές προσβολές


Τα στοιχεία του NHS, (Εθνική Υπηρεσία Υγείας στην Αγγλία), δείχνουν ότι οι θάνατοι δεν έχουν αυξηθεί, αλλά τα περιστατικά των καρδιακών προσβολών που αφορούν νέους, έχουν διπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία.
Παχυσαρκία

Οι ειδικοί λένε ότι η αύξηση, η οποία έχει γίνει όλο και πιο εμφανής στον απόηχο του Covid, οφείλεται σε μια πληθώρα παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των ραγδαία αυξανόμενων ποσοστών παχυσαρκίας στους νέους. Πάνω από τους μισούς νέους κάτω των 35 ετών είναι πλέον υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Το υπερβολικό πάχος συμβάλλει σημαντικά στην πρόκληση καρδιακών προσβολών, καθώς οι κρίσιμες αρτηρίες φράζουν με την πάροδο του χρόνου.

Τα στοιχεία του NHS δείχνουν αύξηση του αριθμού των νεότερων ενηλίκων που πάσχουν από καρδιακές προσβολές κατά την τελευταία δεκαετία.

Η μεγαλύτερη αύξηση (95%) καταγράφηκε στη δημογραφική ομάδα 25-29 ετών.

ADVERTISING

Κορυφαίοι καρδιολόγοι δήλωσαν ότι οι φόβοι ότι τα εμβόλια Covid μπορεί να τροφοδότησαν την αύξηση είναι «εκτός πραγματικότητας».

Οι εισαγωγές για καρδιακή προσβολή αυξάνονταν σε γενικές γραμμές στις περισσότερες ηλικιακές ομάδες ενηλίκων, συμπεριλαμβανομένων των νέων, πριν από την έναρξη της πανδημίας.
Εμβολιασμός κατά του Covid

Συμπτώματα όπως αίσθημα συμπίεσης στο στήθος, εφίδρωση και ένα γενικό αίσθημα ανησυχίας, πολλές φορές χαρακτηρίζονται προειδοποιητικά.

Τα εμβόλια Covid, όπως οι εκδόσεις mRNA που παρασκευάζονται από εταιρείες όπως η Pfizer και η Moderna, μπορούν, σπάνια, να προκαλέσουν μια καρδιακή επιπλοκή που ονομάζεται μυοκαρδίτιδα.

Αυτό μπορεί να αποδυναμώσει τον καρδιακό μυ προκαλώντας το σχηματισμό θρόμβων που μπορούν, θεωρητικά, να προκαλέσουν καρδιακή προσβολή.

Αλλά η συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας που προκαλούνται από εμβόλια είναι ήπιες, όπως δείχνουν στοιχεία.

Οι καρδιολόγοι έχουν επανειλημμένα επιμείνει ότι το εμβόλιο δεν έχει οδηγήσει σε έξαρση των καρδιαγγειακών προβλημάτων υγείας.

Γιατί προσβάλλονται περισσότερο άνδρες παρά γυναίκες

Σύμφωνα με στοιχεία του NHS, περίπου 80.000 άνθρωποι εισάγονται στο νοσοκομείο για καρδιακή προσβολή κάθε χρόνο, με τους άνδρες να αποτελούν διπλάσιο αριθμό περιπτώσεων από τις γυναίκες.

Παρόμοιο πρότυπο παρατηρήθηκε μεταξύ των νεότερων γυναικών, με τα ποσοστά θανάτου να κορυφώνονται το 2020 (ιδίως πριν από την εξάπλωση των εμβολίων Covid σε νεότερες δημογραφικές ομάδες) και στη συνέχεια να μειώνονται. Τέλος, ενώ ορισμένα προειδοποιητικά σημάδια είναι εύκολο να εντοπιστούν, όπως ο έντονος πόνος στο στήθος, άλλα είναι πιο ασαφή και δύσκολο να εντοπιστούν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.