Τα χειμωνιάτικα αφεψήματα που είναι ευεργετικά για την υγεία σου


Τα βότανα είναι γνωστά για τις καταπραϋντικές τους ιδιότητες. Ο συνδυασμός μάλιστα βοτάνων μπορεί να δώσει στα αφεψήματα χαλαρωτικά και αποστραγγιστικά, αδυνατιστικά και καθαρτικά οφέλη , που επιλέγονται ανάλογα με τις ανάγκες μας και, ίσως, με τη συμβουλή ενός βοτανολόγου.

Από την άλλη, όμως, τα αφεψήματα βοτάνων μπορούν επίσης να αποδειχθούν ισχυροί σύμμαχοι για το μυαλό, απαραίτητοι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ειδικά αν συνοδεύονται από ένα καλό βιβλίο και νόστιμες γεύσεις.

Ροφήματα με βάση το βάλσαμο λεμονιού και τη σημύδα γεύσεις με βάση το κακάο και την κανέλα, τα κόκκινα φρούτα και το ζαχαρωμένο πορτοκάλι αποτελούν ιδανικοί σύντροφοι για την υγεία και τη ζεστή μας διάθεση. Γιατί ναι, η κατανάλωση ενός τσαγιού από βότανα την ημέρα θα μπορούσε να είναι το μυστικό για να διατηρήσουμε το δέρμα μας ενυδατωμένο και ακόμη και να καταπολεμήσουμε τις ρυτίδες.

Το μυστικό για νόστιμη ενυδάτωση


Το πόσο καλό είναι να πίνεις νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν είναι μυστικό: ακόμη και η EFSA (Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων), στην πραγματικότητα, έχει επιβεβαιώσει ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της καθημερινής ενυδάτωσης και της σωματικής και γνωστικής συντήρησης του σώματος.

Για πολλούς, ωστόσο, το να πίνουν τακτικά, ακόμη και ένα ποτήρι νερό κάθε ώρα, δεν είναι καθόλου εύκολο. Φταίει μια χειρονομία που θεωρείται δεδομένη, η έλλειψη ελκυστικότητας του φυσικού νερού ή η έλλειψη μιας εφαρμογής που σας υπενθυμίζει να πίνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η λύση λοιπόν θα μπορούσε να είναι να επωφεληθείς από τα οφέλη των τσαγιών από βότανα και να τα χρησιμοποιήσεις για να αυξήσεις την ημερήσια πρόσληψη υγρών.

Νόστιμα και θρεπτικά, μπορούν να ενθαρρύνουν την κατανάλωση «αρωματισμένου» νερού χωρίς ζάχαρη.

Ένα υγιεινό σνακ με πολύ γλυκιά γεύση


Λέγεται ότι τα αφεψήματα από βότανα μας βοηθούν να χάσουμε βάρος και ο λόγος είναι πολύ απλός: η αντικατάστασή τους με καφεΐνη, αλκοόλ και μη ισορροπημένες τροφές εξαλείφει μια σημαντική και ανεπιθύμητη ποσότητα επιπλέον σακχάρων, χωρίς να εγκαταλείψουμε ένα νόστιμο σνακ.

Εκτός από το ότι αντιπροσωπεύουν ένα διάλειμμα από τον φρενήρη ρυθμό της ημέρας ή μια στιγμή αυτοφροντίδας το βράδυ, τα οφέλη των βοτάνων αφορούν επίσης την παροχή μεταλλικών αλάτων, βιταμινών και ιχνοστοιχείων που μπορούν να προσφέρουν στον οργανισμό. Χάρη, προφανώς, στη σύνθεση των φυτών και των μπαχαρικών που επιλέχθηκαν για το ποτό.

Ευεργετικές ιδιότητες των τσαγιών από βότανα: ένα άγγιγμα ζεστασιάς

Το να αφήνεις τον εαυτό σου να σε τυλίγει το άρωμα δεν είναι το μόνο όφελος από το να πίνεις ένα ζεστό τσάι από βότανα .

Η ζέστη είναι, πράγματι, βασικό στοιχείο: κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μάλιστα, τα θερμαινόμενα ποτά βοηθούν στη θερμορύθμιση, αυξάνοντας επίσης τη θερμοκρασία του αναπνευστικού συστήματος, κρατώντας μακριά τα κρυολογήματα. Ένα τσάι από βότανα μετά τα γεύματα , λοιπόν, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικό χωνευτικό, καθώς και να προάγει τη χαλάρωση του μυαλού και του σώματος πριν από τον ύπνο.

Η καλύτερη ώρα για να πιεις τσάι από βότανα


Αν και τα αφεψήματα από βότανα μπορούν να προσφέρουν τα οφέλη τους οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, είναι καλύτερο να επιλέξεις προσεκτικά πότε θα περιποιηθείς τον εαυτό σου με ένα φλιτζάνι έγχυμα. Στο πρωινό, για παράδειγμα, το τσάι από βότανα μπορεί να γίνει εξαιρετικό υποκατάστατο του τσαγιού και του καφέ, ενώ τα μέσα του πρωινού μπορεί να συνοδεύσει το κλασικό σνακ φρούτων, αποτελώντας ένα ενισχυτικό ενυδάτωσης . Το σωστό ηρεμιστικό μείγμα, λοιπόν, μπορεί να σε κρατήσει συντροφιά το βράδυ μέσα από χαλαρωτικά αφεψήματα βοτάνων με νόστιμο άρωμα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.