Παγώνη: Το πρώτο σύμπτωμα του στρεπτόκοκκου. Πότε ξεκινούν οι επιπλοκές


Συναγερμός έχει σημάνει μετά τους δύο θανάτους σε ένα 24ωρο από στρεπτόκοκκο, μίας 9χρονης από το Διδυμότειχο και ενός 28χρονου από τον Τύρναβο.

Για τα δύο αυτά περιστατικά μίλησε σε πρωινή εκπομπή η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.


Σχετικά με το παιδί στο Διδυμότειχο, που πέθανε από στρεπτόκοκκο, είπε πως, «δεν ξέρουμε πόσες μέρες νοσούσε» και περιέγραψε το πρώτο σύμπτωμα ως πονόλαιμο. «Αν το παιδί πει ‘δεν μπορώ να καταπιώ’, πρέπει να πάει κατευθείαν στον γιατρό για τεστ και να ξεκινήσει αμέσως η αντιβίωση» και συμπλήρωσε πως, «οι επιπλοκές του στρεπτόκοκκου γίνονται όταν δεν ξεκινήσει άμεσα η αγωγή». Το συγκεκριμένο παιδί, του οποίου το ιστορικό δεν είναι γνωστό, «φαίνεται πως ήταν κάποιες μέρες αδιάθετο».

Για την ιλαρά ανέφερε πως πολλά παιδιά κατά την περίοδο της πανδημίας δεν έκαναν τη δεύτερη δόση του εμβολίου, την οποία πρέπει να μην αμελούν. Η ιλαρά είναι σε μεγάλη έξαρση σε άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, ενώ είναι εξαιρετικά μεταδοτική ιογενής ασθένεια. «Τα πρώτα συμπτώματα είναι πυρετός και εξανθήματα και είναι πιο μεταδοτική και από την Covid-19», είπε η Ματίνα Παγώνη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη του εμβολίου, τόσο για μικρούς, όσο και για ενήλικες.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.