Σημαντικά βήματα για φάρμακο κατά του καρκίνου: «Κλειδί» το ασβέστιο


Σπουδαία βήματα κάνει η επιστήμη στη μάχη κατά του καρκίνου, με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ewha Womens στη Σεούλ της Νότιας Κορέας να δημιουργούν μια νέα ισχυρή χημική σύνθεση που φαίνεται ικανή να εξαλείψει τα καρκινικά κύτταρα.
Το φάρμακο έχει δοκιμαστεί σε ποντίκια για την ώρα, με πολύ καλά αποτελέσματα και τα ευρήματα αναφέρονται στο περιοδικό Angewandte Chemie.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Διεισδυτικός στρεπτόκοκκος: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς – Τα συμπτώματα «καμπανάκι»


Πώς λειτουργεί το φάρμακο

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα πολλά υποσχόμενο νέο φάρμακο κατά του καρκίνου με το οποίο κατάφεραν να ελέγξουν τα επίπεδα ασβεστίου στα κύτταρα – που μπορεί να είναι το κλειδί για μια αντικαρκινική φόρμουλα.

advertisementΣυνήθως, τα πολλά ιόντα ασβεστίου είναι επιβλαβή και προκαλούν ασφυξία σε στοιχεία μιας υγιούς κυτταρικής σύνθεσης, όπως τα μιτοχόνδρια, την «ατμομηχανή» του κυττάρου.

Οι ερευνητές όμως βρήκαν τρόπο να χρησιμοποιήσουν αυτή την επιβλαβή υπερ-εισροή για να αποκρούσουν και να καταστρέψουν τα καρκινικά κύτταρα στο σώμα μέσω μιας αποκαλούμενης «καταιγίδας ασβεστίου», γράφει η New York Post.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι η έκθεση σε υπέρυθρο φως διευκολύνει το νέο φάρμακο να το προκαλέσει αυτό.

Η ενέσιμη φόρμουλα δοκιμάστηκε σε ποντίκια που είχαν προσβληθεί από όγκους μέσω ειδικά τροποποιημένων σφαιριδίων πυριτίου που δεν παρουσίασαν καμία βλάβη. Μόλις έφτασε στην κυκλοφορία του αίματός τους, η ομάδα διαπίστωσε πως το φάρμακο έφτασε στον όγκο και ενεργοποιήθηκε με υπέρυθρο φως.

Μέσα σε λίγες ημέρες, οι όγκοι των τρωκτικών εξαφανίστηκαν!

Τώρα, η ερευνητική ομάδα είναι αισιόδοξη ότι αυτή η φόρμουλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση βιοϊατρικής έρευνας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.