Παραιτήθηκαν λόγω εξάντλησης ακόμη δυο αναισθησιολόγοι στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Υπό κατάρρευση τα χειρουργεία


Υπό πλήρη κατάρρευση βρίσκεται πλέον ο χειρουργικός τομέας το Βενιζέλειου νοσοκομείου της Κρήτης μετά και την παραίτηση δύο ακόμη αναισθησιολόγων λόγω εξάντλησης.
Η κατάσταση άλλωστε στον εν λόγω τομέα ήταν ούτως ή άλλως εξαιρετικά δύσκολη, λόγω της μεγάλης έλλειψης εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η τριμελής επιτροπή του νοσοκομείου, η σημερινή κατάσταση «οδηγεί όλο τον χειρουργικό τομέα και όχι μόνο σε κατάρρευση».

«Η σωματική και ψυχική εξάντληση οδήγησε τελικά δύο ακόμα επιμελήτριες αναισθησιολόγους του “Βενιζελείου” σε παραίτηση», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων, αναφορικά με τους λόγους που ώθησαν τις 2 αναισθησιολόγους σε παραίτηση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της τριμελούς επιτροπής του «Βενιζέλειου» Νοσοκομείου

«Τα απογευματινά χειρουργεία αυτές τις μέρες είναι στο πρώτο πλάνο αλλά πίσω από τα φώτα η υπερεργασία και η σωματική και ψυχική εξάντληση οδήγησε τελικά δύο ακόμα επιμελήτριες αναισθησιολόγους του Βενιζελείου σε παραίτηση.

Η αδιέξοδη πορεία που έχει πάρει το Αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου μας το τελευταίο διάστημα, με τις αναποτελεσματικές λύσεις του υπουργείου και των διοικήσεων έφερε αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη, που οδηγεί όλο τον χειρουργικό τομέα και όχι μόνο σε κατάρρευση.

Αντί τόσο καιρό να αναζητηθούν και να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που έχουν αναγκάσει δεκάδες γιατρούς του νοσοκομείου, αλλά και εκατοντάδες σε όλη τη χώρα στην παραίτηση, συνεχώς αυξάνεται η πίεση στο ολοένα και λιγότερο εναπομείναν προσωπικό μέχρι εξαντλήσεως του.

Το Αναισθησιολογικό τμήμα ενώ περίμενε να ενισχυθεί με τις “fast track” προσλήψεις θα μείνει σύντομα με μία μόνο μόνιμη αναισθησιολόγο και δύο συνταξιούχους σε προσωρινή παράταση.

Αλλά ας ξαναγυρίσουμε στη φιέστα για τα απογευματινά χειρουργεία…»

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.