Εποχική αλλεργία: Τα φυτά που πρέπει να αποφύγεις


Δυστυχώς, οι αλλεργίες της άνοιξης μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα βασανιστικές. Το συνεχές φτέρνισμα, η ρινική καταρροή, η φαγούρα στα μάτια, είναι μόνο μερικά από τα συμπτώματα που εμφανίζει η πλειοψηφία των ανθρώπων αυτήν την εποχή, ίσως κι εσύ.

Το ενδιαφέρον, όμως, είναι πως υπάρχουν ορισμένα φυτά που απελευθερώνουν υψηλά επίπεδα γύρης και μπορούν να πυροδοτήσουν ή να επιδεινώσουν τα συμπτώματα της αλλεργίας. Οπότε, καλό είναι να αποφεύγεις, όσο κι αν σου αρέσουν.

Ακόμα και το άγγιγμα τμημάτων των συγκεκριμένων φυτών, μπορεί να είναι αρκετό για να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.

Αυτά είναι τα 6 φυτά που πρέπει να αποφεύγεις, εάν έχεις αλλεργίες


Γυψοφίλη (Baby’s breath
)
Ναι, μπορεί να φαίνεται ακίνδυνο, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, η γυψοφίλη είναι ένα από τα χειρότερα φυτά εσωτερικού χώρου για τις αλλεργίες. Μια παλαιότερη μελέτη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο φυτό εντείνει τα συμπτώματα των αλλεργιών και μπορεί να είναι επικίνδυνο για άτομα με άσθμα.
Το συγκεκριμένο φυτό, παρά το γεγονός ότι βγάζει πολλά μικρά λουλούδια, παράγει πολλή γύρη.

Χρυσάνθεμα
Ναι, τα χρυσάνθεμα είναι ίσως από τα πιο όμορφα και ανοιξιάτικα φυτά, που μπορούν να «φωτίσουν» το σπίτι σου. Ωστόσο, παράγουν πολλή γύρη και θα πρέπει να αποφεύγονται από τους αλλεργικούς. Μπορεί να είσαι ευαίσθητος σε ορισμένα μέρη του φυτού, αλλά το ιδανικό είναι να μην τα τοποθετήσεις στον χώρο σου.

Φτέρη
Είναι ένα από τα δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου και η τέλεια επιλογή για να δώσεις ένα θετικό vibe στο σπίτι σου. Επιπλέον, είναι ένα μη τοξικό φυτό, κάτι που το καθιστά ασφαλές για παιδιά και κατοικίδια.
Ωστόσο, η φτέρη μπορεί να προκαλέσει άσχημες αλλεργικές αντιδράσεις ειδικά για τους πάσχοντες από αλλεργίες. Μπορεί να προκαλέσει φτέρνισμα, φαγούρα στο δέρμα και τα μάτια ή, σε χειρότερη περίπτωση, αναπνευστικά προβλήματα.

Ορχιδέα
Παρά το γεγονός ότι είναι κατεξοχήν ένα ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό φυτό, καλό είναι να το αποφεύγεις εάν «υποφέρεις» από αλλεργίες. Εάν έρθεις σε επαφή με ευαίσθητο δέρμα, μπορεί να δημιουργήσει ακόμα και εξανθήματα ή φουσκάλες. Ευτυχώς, η γύρη της ορχιδέας είναι αρκετά κολλώδης, δεν αιωρείται δηλαδ στον αέρα, για να να προκαλέσει προβλήματα εισπνοής.

Κεράκι
Αυτά τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι υπέροχη προσθήκη σε κάθε δωμάτιο στο σπίτι, ωστόσο είναι γνωστό ότι προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις όπως ρινίτιδα, ερυθρότητα των ματιών, βήχα και άσθμα. Το συγκεκριμένο φυτό, μπορεί να προκαλέσει ακόμα και δερματική αλλεργική αντίδραση. Εάν συμβεί αυτό, καλό είναι να ζητήσεις αμέσως ιατρική συμβουλή.

Ντάλια
Μπορεί σε χρόνο dt να προσθέσει μια ποπ αισθητική σε ένα δωμάτιο, αλλά επειδή έχει πολλή γύρη, μπορεί να προκαλέσει έξαρση αλλεργικών συμπτωμάτων όλη τη διάρκεια της άνοιξης. Ξέρουμε, το χρώμα και η εμφάνισή της μπορεί να σε ελκύει ιδιαίτερα, καλύτερα όμως να αποφύγεις να τη φυτέψεις στην αυλή ή να την τοποθετήσεις σε γλάστρα στο σπίτι.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.