Λινού: Τρεις γυναίκες πέθαναν στην Ελλάδα από επιπλοκές του Astra Zeneca


Στον απόηχο της απόσυρσης του εμβολίου του κορονοϊού της Astra Zeneca με την παρασκευάστρια εταιρεία να κάνει λόγο για πληθώρα επικαιροποιημένων εμβολίων για τις νεότερες παραλλαγές του κορονοϊού, γεγονός που οδήγησε τη διακοπή παραγωγής και διάθεσης του εμβολίου από την ίδια, και στην παράλληλη αποδοχή της εταιρείας στα δικαστήρια, ότι σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοπενίας τοποθετήθηκε η καθηγήτρια επιδημιολογίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού.

Σε σημερινές της δηλώσεις στο ACTION24 η κα Λινού επεσήμανε ότι ο θάνατος τριών γυναικών στη χώρα μας μετά από επιπλοκές που εμφάνισαν έχοντας εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Astra Zeneca «δεν είναι αμελητέος. Δεν θα έπρεπε να το έχουμε».

Αναφερόμενη στο εάν οι τρεις θάνατοι θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί η Αθηνά Λινά επεσήμανε ότι «εάν μπορούσαμε να το αποφύγουμε θα έπρεπε να το έχουμε κάνει. Και ο τρόπος για να το αποφύγουμε ήταν να έχουν δοθεί άλλα εμβόλια στις νέες γυναίκες και να μην χορηγηθεί το εμβόλιο Astra Zeneca παρά μόνο σε άτομα άνω των 50-55 ετών».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.