ΕΟΦ: Προειδοποιεί για προϊόντα μελιού


Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων( ΕΟΦ) μετά από ενημέρωση από Ολλανδία και Γερμανία, εξέδωσε δύο προειδοποιήσεις για προϊόντα μελιού που περιέχουν παράνομες φαρμακευτικές ουσίες.
Τα προϊόντα αυτά, που παρουσιάζονται σαν τρόφιμα, θέτουν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία αφού περιέχουν φαρμακευτικές δραστικές ουσίες που δεν προβλέπονται. Αυτά τα προϊόντα ενδέχεται να προωθούνται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου. Ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές να μην προβούν σε αγορά και χρήση των συγκεκριμένων προϊόντων και σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους τα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Πρόκειται για τα προϊόντα VITAMAX DOUBLESHOT ENERGY HONEY και ROYAL HONEY στα οποία βρέθηκε κατόπιν εργαστηριακών εξετάσεων να περιέχουν τη δραστική φαρμακευτική ουσία sildenafil.
Επίσης σε άλλα 20 προϊόντα μελιού (πίνακας) βρέθηκαν οι ουσίες sildenafil, tadalafil και flibanserin. Ο ΕΟΦ επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.