Νοέμβριος, ο μήνας αφιερωμένος στο Διαβήτη.

Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας αφιερωμένος στο διαβήτη.

Η Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη και υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. 

Στόχος είναι να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το παγκόσμιο κοινό για την ύπουλη αυτή αρρώστια, η οποία προκαλεί το θάνατο τουλάχιστον 3.000.000 ανθρώπων ετησίως.
Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μία χρόνια πάθηση, που εμφανίζεται όταν το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη (Τύπου 1) ή όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την παραγόμενη ινσουλίνη (Τύπου 2). Η Ινσουλίνη είναι μια ορμόνη, που επιτρέπει στα κύτταρα να πάρουν το σάκχαρο από το αίμα και να το χρησιμοποιήσουν ως πηγή ενέργειας.
Η πρόληψη, σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή, την άσκηση, αλλά και τα φάρμακα, μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη, επισημαίνουν οι επιστήμονες. Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή, ιδιαίτερα στα Ελληνόπουλα, που συγκαταλέγονται στα πιο παχύσαρκα παιδιά της Ευρώπης. 
Σύμφωνα με την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, 1 στους 10 Έλληνες πάσχουν από διαβήτη, ενώ ο αριθμός των πασχόντων έχει τετραπλασιαστεί τα τελευταία 30 χρόνια. 
Μπορείτε να μειώσετε τις πιθανότητες να νοσήσετε ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή, παρακολουθώντας το βάρος σας, κάνοντας γυμναστική, ελέγχοντας την αρτηριακή σας πίεση και την χοληστερίνη σας.

Και μην ξεχνάτε: Η πρόληψη, μαζί με τη σωστή ενημέρωση, είναι η καλύτερη θεραπεία!
Το ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, φιλοξένησε τον ειδικό παθολόγο - διαβητολόγο, Ευάγγελο Φουστέρη που συζήτησε με την Πελίνα Θεοδοσίου τα νεότερα από το πρόσφατο συνέδριο της American Diabetes Association στη Νέα Ορλεάνη των Η.Π.Α., φέρνοντας ευχάριστα νέα για τους διαβητικούς. Ακούστε την εκπομπή:


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.