4 σημάδια ότι η γυμναστική έχει κάνει δουλίτσα ακόμα κι αν δεν βλέπεις διαφορά στη ζυγαριά σου

Πώς μπορείς να είσαι σίγουρη ότι οι κόποι σου αποδίδουν; 

Eίπες «Θέλω να βελτιώσω το σώμα μου». Σου είπαν «Άρχισε να τρως σωστά, κάνε και γυμναστική και θα δεις διαφορά». 

Και πήγες στον πάγκο με τα φρούτα και τα λαχανικά, άρχισες τα ψητά και τις σαλάτες το βράδυ, έκοψες τη δεύτερη φέτα ψωμί μαζί με το μεσημεριανό και, φυσικά, γράφτηκες γυμναστήριο/ πιλάτες/ zumba/ τρέξιμο (ο,τι μπορεί ο καθένας τέλος πάντων) και έπιασες δουλειά.

 
Και ερχόμαστε τρεις εβδομάδες αργότερα και έρχεται η μέρα που ανεβαίνεις στη ζυγαριά να δεις τι ψάρια έχεις πιάσει, αλλά τίποτα. Μηδέν. Νada. Η ζυγαριά κολλημένη στα προηγούμενη κιλά σου.

Τι ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ; Τσάμπα γυμνάζεσαι;  Τσάμπα τα φρούτα και οι ομελέτες με ασπράδια;

Πριν φρικάρεις και ξεκινήσεις τις επιπολαιότητες (είτε ρίχνοντας το πάλι στο φαΐ, είτε τερματίζοντας το στο γυμναστήριο- που ούτε αυτό είναι σωστό), να σου πούμε ότι η ζυγαριά δεν είναι απαραίτητα το πιο αξιόπιστο μέτρο της προόδου σου. Αλλού πρέπει να απευθυνθείς αν θέλεις να διαπιστώσεις αν όντως υπάρχει εξέλιξη καθώς εσύ γνωρίζεσαι με τη fit εκδοχή του εαυτού σου. Αν νιώσεις / παρατηρήσεις κάτι από τα παρακάτω να ξέρεις ότι βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο (ακόμα κι αν η ζυγαριά σου λέει άλλα).

1. Έχουν μειωθεί οι λιγούρες σου

Με το που αρχίσεις να τρέφεσαι πιο υγιεινά και πιο «στεγνά» συμβαίνει το εξής μαγικό: Σταδιακά, ο οργανισμός σου από μόνος του παύει να ζητάει μπέργκερ, πίτσες, καρμπονάρες και κρουασάν σοκολάτας. «Στην πραγματικότητα , είναι απόλυτα εφικτό να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας να επιθυμεί μόνο υγιεινές τροφές», λέει ο Mark Hyman, MD, διευθυντής του τμήματος εφαρμοσμένης ιατρικής κλινικής στο Κλίβελαντ. Με άλλα λόγια, τρώγοντας καθαρές τροφές (λαχανικά, καλά λιπαρά, πρωτεΐνες), έρχεται ο όρεξη για καθαρές τροφές.

2. Τα βάρη που σήκωνες δεν σου φαίνονται πια και τόσο βαριά

Αντίστοιχα - αν δεν κάνεις βάρη- μπορεί να είναι οι ασκήσεις που σε παίδευαν και τώρα τις βγάζεις πανεύκολα, η μισή ώρα τρέξιμο που σε έκανε να λαχανιάζεις και τώρα την έχεις για ζέσταμα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ανεβαίνεις κατηγορία. Συγκεκριμένα για τα βάρη μάλιστα που, τελευταία, αποκτούν όλο και περισσότερες γυναίκες οπαδούς, ένας γενικός κανόνας είναι ότι αν θέλεις σταδιακά να αυξάνεις το βάρος που σηκώνεις, κάνοντας τακτική προπόνηση, με ασκήσεις ενδυνάμωσης (όπως σανίδα), κάθε 2 εβδομάδες θα είσαι σε θέση να προσθέτεις λίγο ακόμα βάρος.

3. Νιώθεις πιο ξεκούραστη

Ξυπνάς πιο εύκολα, νιώθεις περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν αισθάνεσαι (τόσο) «κουρέλι» μετά τη δουλειά. Και, πράγματι, αυτή η αίσθηση είναι υπέροχη. «Η άσκηση, έχει αποδειχθεί ότι, ενισχύει τόσο τα επίπεδα ενέργειας σου, όσο και την ποιότητα του ύπνου σου», ισχυρίζεται η Marci Goolsby γυμνάστρια στο Women’s Sports Medicine Center τμήμα του νοσοκομείου της Νέας Υόρκης.

4. Νιώθεις ότι μπαίνεις πιο άνετα στα τζιν σου

Ε τι άλλο θέλεις; Υπάρχει πιο αναζωογονητική αίσθηση από αυτό; Το να μπαίνεις στα τζιν σου χωρίς δυσκολία ή να φοράς κάτι πιο κολλητό και να βλέπεις ότι, πλέον, σου κάθεται καλύτερα είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση. Σημαντικό disclaimer: Μπορεί να μπαίνεις πιο εύκολα στα ρούχα σου, αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι θα τα ένιωθες πιο χαλαρά. Αντιθέτως μπορεί να σε στενεύουν, αλλά και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Δεν είναι ότι πάχυνες, αλλά από τη στιγμή που γυμνάζεσαι αφού οι μύες σου, στην αρχή, μπορεί να «πρηστούν».

ΠΗΓΗ


Ακολουθήστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.