Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από τον ιό του δυτικού Νείλου

Ανοδική η πορεία του θανατηφόρου όπως αποδεικνύεται ιού του Δυτικού Νείλου που πλήττει και την Ελλάδα. Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ ο αριθμός των θυμάτων από τον ιό έχει ανέβει στους 27.


Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων:
«Από την αρχή της περιόδου 2018 μέχρι τις 20/09/2018, έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί 234 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 183 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 51 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Έχει καταγραφεί, επίσης, ένα εισαγόμενο περιστατικό (με ιστορικό ταξιδιού και προσβολής σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα). Έχουν καταγραφεί είκοσι επτά θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό».
Σήμερα, 26 άνθρωποι παραμένουν σε διάφορα νοσοκομεία για να αντιμετωπίσουν τις επιπλοκές της λοίμωξης (εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα), με τους 11 από αυτούς να βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Ο νεότερος ηλικιακά ασθενής είναι 10 χρόνων και ο μεγαλύτερος 94.

πηγή
 
 
Ακολουθήστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.