Χατζηχριστοδούλου: Γιατί τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να ανοίξουν τα σχολεία

Η καλύτερη εποχή για να ανοίξουν τα σχολεία είναι τώρα, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, μέλος της επιτροπής των ειδικών του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων.

Ο κος Χατζηχρηστοδούλου εξέφρασε την πεποίθηση πως φυσικά η επιλογή που δεν θα ενείχε κανενός είδους ρίσκο θα ήταν να μείνουν όλα κλειστά αυτή η επιλογή εντούτοις είναι ανέφικτο να υπάρξει.

«Δεν μπορεί να παραμείνει αυτό το πράγμα, να μείνει κλειστή η χώρα, πρέπει να ανοίξει» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας σε κάθε περίπτωση αυτονόητο είναι πως οι πρωτοβουλίες αυτές θα γίνουν με τρόπο που θα εξασφαλίσει την μέγιστη δυνατή ασφάλεια για τον πληθυσμό.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής η άποψη αυτή βασίζεται στο ότι τώρα έχουμε καλά επιδημιολογικά στοιχεία και στο ότι ενδεχομένως η εποχικότητα, δηλαδή το φαινόμενο οι θερμότερες καιρικές συνθήκες να λειτουργούν αποτρεπτικά ως προς την έξαρση των ιών, θα λειτουργήσουν θετικά.

Συγκεκριμένα, ο κος Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις που γίνονται μέσα από ένα ερευνητικό μοντέλο που προβλέπει την απόλυτη υγρασία, το οποίο δίνει ενδείξεις πως τέλος Μαίου η Ελλάδα θα είναι στην ζώνη χαμηλής μετάδοσης ακριβώς λόγω της εποχικότητας.

«Μένει να το δούμε, δεν ξέρουμε. Είναι κάποιες προβλέψεις», δήλωσε σε κάθε περίπτωση προσθέτοντας πως όπως πάμε, με βήματα αργά, σταθερά, σταδιακά και ελεγχόμενα, το να ανοίξουν τα σχολεία, κρίνει πως είναι μια σωστή απόφαση.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.