Κικίλιας: Έρχεται σύστημα αξιολόγησης των κλινικών

Κατατίθεται νομοσχέδιο στη Βουλή με στόχο την εύρυθμη και πιο αποτελεσματική λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων από το υπουργείο Υγείας.

Ορισμένες πρακτικές του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», όπως η διαχείριση των απογευματινών ραντεβού, μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα και για άλλα νοσοκομεία, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε στο Νοσοκομείο.

Όπως ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με αφορμή την πανδημία που προκάλεσε ο κορονοϊός και δεσμεύτηκε ότι θα εξασφαλιστούν επιπλέον κονδύλια για την υγεία, τα οποία θα αξιοποιηθούν για την περαιτέρω αναβάθμιση των νοσοκομείων.

Παράλληλα, τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων για την εύρυθμη και πιο αποτελεσματική λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και ανέφερε ότι θα γίνουν αλλαγές και βελτιώσεις στα νοσοκομεία με την κατάθεση νομοσχεδίου στη Βουλή που -μεταξύ άλλων- προβλέπει την υιοθέτηση συστήματος αξιολόγησης των κλινικών.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο πρόεδρος του ΔΣ του «Παπαγεωργίου» Μιχαήλ Καραβιώτης, η εκπρόσωπος του Ιδρύματος Παπαγεωργίου Ζωή Ψαρρά - Παπαγεωργίου, ο Γενικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης, ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης και οι υποδιοικητές Αναστάσιος Κυριακίδης και Γεώργιος Χρίστογλου, καθώς και η επικεφαλής του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ στη Βόρεια Ελλάδα Τζίνα Λεπτοκαρίδου.

Κορωνίδα για την 3η Υγειονομική Περιφέρεια χαρακτήρισε το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» ο κ. Μπογιατζίδης, υπογραμμίζοντας: «Η συνεργασία που υπάρχει είναι δεδομένη και προχωράμε ήδη τον σχεδιασμό για την επόμενη μέρα της πανδημίας».

Οι εκπρόσωποι της διοίκησης του Νοσοκομείου αναφέρθηκαν στην αγαστή συνεργασία με την 3η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, ενώ τόνισαν ότι το «Παπαγεωργίου» έχει περιθώρια βελτίωσης και χρειάζεται τη διαρκή στήριξη της πολιτείας ώστε να συνεχίσει σε ανοδική πορεία.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.