Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε για να έχετε λαμπερό και πεντακάθαρο δέρμα

Όλες οι γυναίκες θέλουν λαμπερό και καθαρό δέρμα και κάνουν ό,τι μπορούν για να το πετύχουν. Αγοράζουν ένα σωρό προϊόντα, φτιάχνουν σπιτικά "καλλυντικά" με συνταγές φίλων, και δεν απευθύνονται σε ειδικούς επειδή "είναι ακριβοί".


Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, μερικές φορές, να το παρακάνουν ή να κάνουν πράγματα που δεν πρέπει και να καταστρέφουν την επιδερμίδα τους.

Τι δεν πρέπει να κάνετε για να έχετε λαμπερό και πεντακάθαρο δέρμα;

1. Πλένεις το πρόσωπο σου και βάζεις την κρέμα προσώπου χωρίς να το σκουπίσεις - στεγνώσεις καλά. Η ρετινόλη, ένα συστατικό που βρίσκεται στις περισσότερες κρέμες προσώπου βοηθά στη διατήρηση της υγείας και της συνοχής του δέρματος. Συμβάλλει στη παραγωγή νέων κυττάρων και βοηθά να δημιουργηθεί νέο κολλαγόνο. Για να πετύχουν, όμως, όλα αυτά, πρέπει να την εφαρμόζεις σωστά. Σε στεγνό δέρμα. Στο υγρό δέρμα μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό.

2. Μη χρησιμοποιείς οποιαδήποτε κρέμα σου συστήσουν! Για να επιλέξεις την σωστή κρέμα προσώπου και το κατάλληλο τζελ καθαρισμού, καλό θα ήταν να ανακαλύψεις πρώτα, τι τύπο δέρματος έχεις. Λιπαρό, ξηρό; Ευαίσθητο; Όταν λοιπόν βρεις τον τύπο δέρματος σου, θα μπορέσεις να επιλέξεις σωστά και τα προϊόντα περιποίησης προσώπου.

3. Η απολέπιση είναι αναγκαία και χρήσιμη, αφού αφήνει το δέρμα σου φρέσκο και καθαρό. Με το να χρησιμοποιείς, όμως, σκραμπ και να τρίβεσαι κάθε μέρα, αφαιρείς τα έλαια από το δέρμα σου, με αποτέλεσμα να γίνεται θαμπό και ξηρό.

Πρέπει τουλάχιστον μια φορά την βδομάδα να κάνεις απολέπιση στο πρόσωπο. Το δέρμα αναζωογονείται κατά τη διάρκεια της νύχτας οπότε καλό είναι να κάνεις την απολέπιση πριν τον ύπνο. Προσοχή όμως, να μην χρησιμοποιείς προϊόντα που έχουν σκληρούς κόκκους γιατί θα "πληγώσεις" την επιδερμίδα σου.

4. Δεν πλένεις την μαξιλαροθήκη σου τακτικά, ή δεν την αλλάζεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μια φορά την εβδομάδα είναι απαραίτητο να βάζεις καινούργια σεντόνια και ειδικά μαξιλαροθήκη. Αν όμως τα νιώθεις λερωμένα, να τα αλλάζεις και νωρίτερα. Δοκίμασε το και θα δεις πως δεν θα βγάζεις τόσο συχνά σπυράκια.

5. Πόσες φορές γύρισες στο σπίτι στις δυο το πρωί και βαριόσουν να πλύνεις το πρόσωπο σου και να καθαρίσεις το μακιγιάζ; Ναι, μετά από μια κουραστική ημέρα, δεν έχεις το κουράγιο να ξεβαφτείς και πέφτεις στο κρεβάτι βαμμένη. Πρέπει να γνωρίζεις όμως πως το make up είναι ένα παχύ στρώμα που απορροφά τα υπόλοιπα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε. Αυτό σημαίνει ότι καταστρέφει το κολλαγόνο με αποτέλεσμα τη δημιουργία ρυτίδων, για να μην αναφέρουμε και τα σπυράκια.

6. Μη σπας τα σπυράκια σου με τα χέρια! Βάλε ασπιρίνη, λεμόνι, κονσίλερ ή μια αλοιφή που θα τα "μαράνει", άλλα όχι τα χέρια σου, για τι το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να τα πολλαπλασιάσεις.

7. Μην καταναλώνεις πολλή ζάχαρη! Η ζάχαρη βλάπτει το κολλαγόνο του δέρματος, οδηγώντας το σε πρόωρη χαλάρωση. Αν θέλεις οπωσδήποτε να φας κάτι γλυκό, προτίμησε ένα φρούτο από ένα παγωτό.

8. Το δέρμα σου αναπλάθεται τη νύχτα, όποτε αν δεν κοιμάσαι αρκετά, δεν του δίνεις το χρόνο που χρειάζεται για αυτή τη διεργασία. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει περισσότερες γραμμές, λιγότερη ελαστικότητα και διαφορετικούς χρωματισμούς.

9. Καθάριζε το κινητό σου. Έχεις το κινητό σου συνέχεια στο χέρι σου. Η συσκευή σου είναι γεμάτη με μικρόβια, οπότε θα ήταν καλό να την καθαρίζεις συχνά με αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια.

10. Αν δεν βλέπεις καλά, να φοράς τα γυαλιά σου ή φακούς επαφής. Δεν χρειάζεται να κάνεις ρυτίδες γύρω από τα μάτια, μισοκλείνοντάς τα για να δεις καλύτερα.

11. Το καλοκαίρι χρησιμοποιείς το ξυραφάκι πολύ πιο συχνά (πόδια, μασχάλες, μπικίνι). Το καλύτερο είναι να ξυρίζεις τις περιοχές που θέλεις όχι μόλις μπεις στο ντους, αλλά λίγο πριν βγεις.
Άφησε πρώτα το χλιαρό νερό και τον ατμό να ενυδατώσουν την επιδερμίδα σου. Αυτό θα σου δώσει καλύτερη αίσθηση στο ξύρισμα και θα αποφύγεις τους ερεθισμούς.

12. Μετά το ντους, βάζεις απλά τα ρούχα σου και βγαίνεις έξω. Ξεχνάς όμως την ενυδάτωση της επιδερμίδας σου. Άπλωσε Baby Oil αμέσως μετά το ντους, για να "κλειδώσεις" την υγρασία στο δέρμα σου. Αυτή η κίνηση είναι ιδιαίτερα σημαντική το καλοκαίρι αφού ο ήλιος βλέπει περισσότερο το σώμα σου.


επιμέλεια: Αλέξανδρος Κωνσταντάκης
Newsroom themaygeias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.