Ο θυρεοειδής χρόνια δεν κοιτά. Ο Σταύρος Τσιριγωτάκης και ο Σύλλογος των Αθηναίων, ενημέρωσαν το κοινό

Ιατρική Ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Γενικό Χειρουργό Σταύρο Τσιριγωτάκη διοργάνωσε και φιλοξένησε ο Σύλλογος των Αθηναίων, στον όμορφο χώρο εκδηλώσεών του, στην Πλάκα (Κέκροπος 10)


Το όργανο που ελέγχει όλες τις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού είναι ο θυρεοειδής αδένας. Πόσοι όμως γνωρίζουν τις αδυναμίες ή και τις ευαισθησίες του; Τα χαρίσματα αλλά και τους κινδύνους του; Είναι αλήθεια ότι όταν εμφανίζει κακοήθεια πρόκειται για ένα ''καλό'' καρκίνο;


Το 60% όσων πάσχουν από θυρεοειδοπάθεια, δεν το γνωρίζουν όπως δεν γνωρίζουν ότι είναι από τους καρκίνους που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση στη συχνότητα εμφάνισης τους και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, στο πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ.

Είναι γεγονός πως η οικονομική κρίση, αποτελεί εμπόδιο στην πρόσβαση των ασθενών με καρκίνο θυρεοειδούς, σε ποιοτική επέμβαση θυρεοειδεκτομής;

Στα ερωτήματα αυτά απάντησαν, αλλά και ενημέρωσαν το κοινό διακεκριμένοι επιστήμονες που συμμετείχαν στην ιατρική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος των Αθηναίων με το γενικό χειρουργό Σταύρο Τσιριγωτάκη με θέμα: «Ο θυρεοειδής χρόνια δεν κοιτά…».

Μια πρωτοβουλία του προέδρου του Συλλόγου Ελευθερίου Σκιαδά, στη συνεχή προσπάθειά του για δράσεις ποιοτικές και χρήσιμες για την κοινωνία της Αθήνας.

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ήταν:

- Ευανθία Διαμάντη Κανδαράκη, ενδοκρινολόγος- διαβητολόγος με θέμα: «Όζοι θυρεοειδούς: ο όζος είχε τη δική του ιστορία…»
Οι όζοι του θυρεοειδούς είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που παρουσιάζονται στο γενικό πληθυσμό (37% - 75%). Τα τελευταία χρόνια, η διάγνωση και η διαχείριση των όζων έχει αλλάξει σημαντικά. Η πλειοψηφία των θυρεοειδικών όζων είναι ασυμπτωματικοί, ενώ μόνο ένα μικρό ποσοστό αυτών (5%-10%), κρύβουν κάποια κακοήθεια. Στις περισσότερες περιπτώσεις η θεραπεία των όζων είναι συντηρητική.

- Λεωνίδας Ντούντας, καθηγ. Ενδοκρινολογίας και Εσωτ. Παθολογίας με θέμα: «Καρκίνος θυρεοειδούς: Τι πρέπει να γνωρίζετε και τι πρέπει να κάνετε»
Ο καρκίνος του θυρεοειδούς είναι ο πιο συχνός ενδοκρινικός όγκος και ο πιο γρήγορα, σε συχνότητα, αυξανόμενος καρκίνος ιδιαίτερα στις γυναίκες σε αναλογία 3: 1.  Συνήθως η νόσος είναι ανώδυνη και ασυμπτωματική εάν όμως ξαφνικά ο ασθενής παρατηρήσει μια ανώδυνη μάζα ή πρήξιμο στο μπροστινό μέρος του λαιμού, πρησμένους αδένες, έναν πονόλαιμο που δεν βελτιώνεται, πρέπει να επισκεφθεί τον ενδοκρινολόγο του για να εξετασθεί.

- Σταύρος Τσιριγωτάκης, γενικός χειρουργός, χειρουργός θυρεοειδούς με θέμα: «Ανάσα ζωής η ποιοτική θυρεοειδεκτομή, στον καρκίνο θυρεοειδούς»
Η ποιοτική θυρεοειδεκτομή εκτός του ότι είναι ασφαλής επέμβαση για τον ασθενή, του προσφέρει άμεση ανάρρωση και επάνοδο σε όλες του τις δραστηριότητες πολύ γρήγορα. Σε ασθενείς με  κακοήθεια και όταν αυτή διαγνωστεί σε αρχικό στάδιο η ίαση μπορεί να αγγίξει το 100%, αρκεί να διενεργηθεί η ογκολογική επέμβαση που απαιτείται και η οποία έχει κανόνες απαράβατους. Αυτές οι επεμβάσεις διενεργούνται μόνο από εξειδικευμένους χειρουργούς και ευτυχώς στην Ελλάδα έχουμε και εξειδικευμένους και έμπειρους χειρουργούς θυρεοειδούς.










Ακολουθήστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False
 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.