Μοιράστε χαμόγελα!! Είναι τόσο απλό...

Γράφει ο  Ιωάννης Λιάζος 
Χειρουργός Οδοντίατρος, Παθοβιολόγος Στόματος, Εξειδικευμένος στην Αισθητική Οδοντιατρική 
Το χαμόγελο είναι μεταδοτικό. 
Αυτή είναι μία από τις τελευταίες θεωρίες που αποδείχτηκε ότι ισχύει μέσα από την ανακάλυψη των λεγόμενων νευρώνων-καθρεφτών του εγκεφάλου και την οποία ανέπτυξαν Ιταλοί νευροεπιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Πάρμα. 
Σύμφωνα με αυτή, όταν παρατηρούμε κάποιον να χαμογελά ενεργοποιούνται οι δικοί μας νευρώνες-καθρέφτες και αυτομάτως το συναίσθημα της δικής του χαράς αντανακλάται και στο πρόσωπό μας!
Για να πετύχουν ένα όμορφο αποτέλεσμα, τα τελευταία χρόνια οι ειδικοί εφαρμόζουν τις πιο εξελιγμένες μεθόδους λεύκανσης, καθαρισμού και αποκατάστασης της ζώνης του χαμόγελου.
Καθαρισμός με Αεροαπόξεση ή λεύκανση;
Η καινούρια θεραπεία που ήρθε στη χώρα μας από τα πιο σύγχρονα spa της Αμερικής είναι η αεροαπόξεση (air abrasion). Πρόκειται για μια εντελώς ανώδυνη αλλά και οικονομική διαδικασία καθαρισμού με εκτόξευση διττανθρακικής σόδας στα δόντια. Αφαιρεί άμεσα τις χρωστικές από τον καπνό του τσιγάρου, τον καφέ και το πράσινο τσάι και εφαρμόζεται μετά τον καθαρισμό της πέτρας. Τα σωματίδια σκόνης που αφήνει στο πέρασμά της απαιτούν την κάλυψη της μύτης και των ματιών με γάζες.
Αυτό δεν ισχύει και με τη λεύκανση με φως ή λέιζερ. Η τελευταία χαρίζει αστραφτερό χαμόγελο πέντε αστέρων. Η λεύκανση με τη χρήση της νέας τεχνολογίας πραγματοποιείται σε μία συνεδρία κατά την οποία εφαρμόζεται στην επιφάνεια των δοντιών υπεροξείδιο του υδρογόνου περιεκτικότητας 35% με βασικό pH, που δεν καταστρέφει την αδαμαντίνη. Αν, όμως, όσοι έχουν κάνει τη συγκεκριμένη θεραπεία επιθυμούν πιο λευκό τόνο, μπορούμε να συνδυάσουμε την παραπάνω διαδικασία με εξατομικευμένους νάρθηκες στο σπίτι για μία εβδομάδα. Σε κάθε περίπτωση όμως, την επόμενη μέρα της λεύκανσης η φθορίωση είναι απαραίτητη για να επανέλθει το σμάλτο στα φυσιολογικά του επίπεδα και να κλείσουν οι πόροι της αδαμαντίνης. 
Επίσης, υπενθυμίζουμε πως ενδείκνυται καθαρισμός ανά εξάμηνο και εφαρμογή υπερήχων για αφαίρεση της πέτρας. Παρ’ όλα αυτά, το μυστικό της στοματικής υγιεινής είναι απλό: καθαρίζουμε τα μεσοδόντια διαστήματα -όπου αναπτύσσονται τερηδόνα, περιοδοντίτιδα και ουλίτιδα- με νήμα ή βουρτσάκια. 
Το ξέρατε ότι...
για τις ευαισθησίες στα δόντια συνιστώνται τοπικά σκευάσματα φθορίου και τελευταία σφράγισμα στην αύλακα ή εφαρμογή φθορίου τοπικά συνδυαστικά με ακτινοβόληση με λέιζερ CO2.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.