Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης επικοινώνησαν με τη Ραφαέλα που δίνει μάχη με σκληρής μορφής καρκίνο. Το ευχαριστώ της 20χρονης


Το ενδιαφέρον προσωπικά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του νέου υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκάλεσε η ανάρτηση – παρέμβαση της Ραφαέλας Πιτσικάλη. Η 20χρονη από τα Χανιά δίνει τα τελευταία χρόνια, μία δύσκολη μάχη με μία σπάνια μορφή καρκίνου (σάρκωμα Ewing).

Η 20χρονη Ραφαέλα Πιτσικάλη αναζητούσε νοσηλεία σε διάφορα νοσοκομεία, όπως έκανε γνωστό η ίδια με μία ανάρτηση απόγνωσης. Στο μήνυμά της η νεαρή από τα Χανιά κατήγγειλε πως παρά την υποτροπή που παρουσίασε η σκληρής μορφής καρκίνου (σάρκωμα Ewing) που πάσχει, τα νοσοκομεία δεν δέχονταν να της κάνουν εισαγωγή λόγω ηλικιακού ορίου.

Τη λύση στο πρόβλημα με την περίθαλψη της 20χρονης, έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, οι οποίοι φρόντισαν η Ραφαέλα Πιτσικάλη να εισαχθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο προκειμένου να λάβει την απαραίτητη θεραπεία για την υγεία της. Επικοινώνησαν και οι δύο μαζί με την 19χρονη τηλεφωνικά και ενδιαφέρθηκαν προσωπικά για τη μεγάλη της περιπέτεια.

Μέσω νέας ανάρτησης, η 20χρονη μοιράστηκε με τους ανθρώπους που την ακολουθούν στα social media την πρωτοβουλία των κ.κ. Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη.

Το «ευχαριστώ» της Ραφαέλας:

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας όσα έγιναν σήμερα, ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό @kyriakos_ και τον υπουργό Υγείας @mchrisochoidis, που επικοινώνησαν μαζί μου τηλεφωνικά και ενδιαφέρθηκαν προσωπικά για τη μεγάλη περιπέτεια της υγείας μου. Το ειλικρινές ενδιαφέρον τους και η διαβεβαίωση ότι θα είναι διαρκώς στο πλευρό μου, μου δίνουν δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσω τον αγώνα για ζωή, μαζί με τους ανθρώπους μου που είναι από την αρχή δίπλα μου. Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της ψυχής μου όλους τους ανθρώπους που με σκέφτονται, νοιάζονται, προσεύχονται για εμένα και δίνουν χρήματα για το μεγάλο ταξίδι στο Χιούστον. Ελπίζω κι εύχομαι ανάλογη στήριξη και βοήθεια από το κράτος να έχουν διαρκώς και τα άλλα παιδιά και οι άλλοι άνθρωποι. Πρέπει να καλυφθεί θεσμικά, στο τομέα υπηρεσιών υγείας το κενό περίθαλψης και φροντίδας της εφηβικής-πρώιμης νεαρής ηλικίας. Των παιδιών δηλαδή που αντιμετώπισαν ένα σοβαρό θέμα υγείας ή ένα χρόνιο θέμα, και όταν μεγαλώνουν «χάνονται» μεταξύ διαφορετικών γιατρών, νοσοκομείων, ιατρικών ιστορικών και επαναλαμβανόμενων εξετάσεων χωρίς ένα κοινό σημείο αναφοράς.



Στην αρχική της ανάρτηση η Ραφαέλα είχε αναφέρει ότι ήταν αναγκασμένη να ψάχνει κάθε φορά που δεν αισθάνεται καλά, ποιο νοσοκομείο εφημερεύει. Και ο λόγος ήταν ότι δεν γινόταν πλέον να νοσηλεύεται στο «Παίδων Αγία Σοφία». Μάλιστα, η νεαρή Χανιώτισσα είχε εξομολογηθεί ότι δεν ένιωθε καμία ασφάλεια, λόγω της περίπλοκης κατάστασης του συστήματος υγείας.

Η πρώτη ανάρτηση της Ραφαέλας:

«Με διώχνουν από το Παίδων Αγια Σοφίας, αναγκαστικά και από το όραμα ελπίδας με υποτροπή της νόσου και ξαφνικά ψάχνω για νοσοκομείο να συνεχίσω… Τώρα πλέον όταν δεν αισθάνομαι καλά θα πρέπει κάθε φορά να αλλάζω νοσοκομείο αναζητώντας ποιο εφημερεύει. Άρα στην ουσία που βρισκόμαστε; Πουθενά! Πού ανήκω εγώ; Είμαι παιδί; Είμαι έφηβη; Είμαι ενήλικας; Τι ακριβώς είμαι; Είναι τόσο περίπλοκα τα πράγματα… και εγώ λιποθύμησα τρεις φορές προχθές. Δεν νιώθω καμία ασφάλεια… μου την πήρανε τώρα που την είχα πιο πολύ ανάγκη από ποτέ. Δεν ήθελα να χαλάσω λεφτά για να πάω στο ιδιωτικό, διότι τα χρειάζομαι για το ταξίδι που θα κάνουμε στην Αμερική. Δυστυχώς, όμως, είσαι δικασμένος κάποιες φορές και αναγκάζεσαι να κάνεις πράγματα όταν δεν έχεις την ασφάλεια που πρέπει. Δεν έχω ιδιωτική ασφάλεια, δε μου επιτρέπεται… έχω όμως ΕΟΠΥΥ=?».


Το σάρκωμα Ewing

Το σάρκωμα Ewing είναι ένας σπάνιος και επιθετικός καρκίνος των οστών, που επηρεάζει κυρίως τους εφήβους. Συνήθως, ξεκινά με ασαφή συμπτώματα, όπως ο πυρετός, η απώλεια βάρους και η κόπωση και στη συνέχεια εξελίσσεται σε έντονο πόνο και οίδημα στο σημείο του όγκου.

Αυτοί οι όγκοι μπορούν να αναπτυχθούν σε οποιοδήποτε οστό ή μαλακό ιστό του σώματος, αλλά συνήθως επηρεάζουν τα μακριά οστά, όπως το μηριαίο οστό ή τα πλατιά οστά, όπως η λεκάνη ή το θωρακικό τοίχωμα. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να επηρεάσει και τη σπονδυλική στήλη.

Τις περισσότερες φορές διαγιγνώσκεται από τα 10 μέχρι τα 20 χρόνια ενός ατόμου. Τα πρώιμα συμπτώματα που προκαλεί μπορούν εύκολα να αγνοηθούν ή να αποδοθούν σε ιογενή λοίμωξη ή αθλητικούς τραυματισμούς.

Τα συμπτώματα του σαρκώματος Ewing περιλαμβάνουν πόνο στα οστά, αδυναμία, πυρετό και μερικές φορές ένα ορατό εξόγκωμα στο οστό. Η αιτία των συμπτωμάτων είναι δύσκολο να εντοπιστεί στα αρχικά στάδια της νόσου, επειδή πρόκειται για συμπτώματα, που όπως είπαμε πιο πάνω, παραπέμπουν εύκολα σε άλλες καταστάσεις υγείας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.