Κορονοϊός: Τέλος τα επισκεπτήρια στα νοσοκομεία - 4ο κρούσμα - Αρνητικό το τεστ του παιδιού της 40χρονης


Μέτρα για την προφύλαξη νοσηλευόμενων ασθενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. 

Οδηγίες προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες, απέστειλε το υπουργείο Υγείας για το επισκεπτήριο και την παραμονή συνοδών ασθενών στα νοσοκομεία όλης της χώρας, στο πλαίσιο διασφάλισης της προφύλαξης των νοσηλευόμενων ασθενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.  


Συγκεκριμένα, για τους νοσηλευόμενους ασθενείς με ογκολογικά, αιματολογικά νοσήματα, ή άλλα νοσήματα που προκαλούν ανοσοκαταστολή (συγγενή ή επίκτητη, λόγω φαρμακευτικής αγωγής ή χρονίου νοσήματος), τα μέτρα που λαμβάνονται είναι τα εξής:  

- Κατάργηση του επισκεπτηρίου και, όπου κρίνεται αναγκαίο, να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίδεται ειδική άδεια.  
- Οι συνοδοί θα πρέπει να είναι ενήμεροι για την εφαρμογή των προφυλάξεων επαφής (απολύμανση χεριών, χρήση μάσκας κλπ.).  
- Δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα ενδεικτικό λοίμωξης ανώτερου αναπνευστικού (πυρετό, δεκατική πυρετική κίνηση, βήχα, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή).

Καθηγήτρια από την Αθήνα το τέταρτο κρούσμα κορoνοϊού

Το τέταρτο κρούσμα κορoνοϊού στην Ελλαδα ανακοινώθηκε το πρωί της Παρασκευής.
Πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας.
Σύμφωνα με κύκλους του ΕΟΔΥ, πρόκειται για καθηγήτρια που ζει στα δυτικά προάστια, αλλά δεν εργάζεται σε κάποιο σχολείο. Κάνει όμως ιδιαίτερα μαθήματα κι έτσι οι αρχές ήρθαν σε επαφή με όλους που τη συνάντησαν ώστε να τους θέσουν σε κατ' οίκον απομόνωση. Επίσης έχει κλείσει ο παιδικός σταθμός στον οποίο πηγαίνουν τα ανίψια της 36χρονης. Συνολικά περίπου 20 άτομα έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Η 36χρονη είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Αρνητικό το τεστ του παιδιού της 40χρονης σε κορονοϊό

Αρνητικό είναι το τεστ για κορονοϊό στο οποίο υποβλήθηκε το τρίτο παιδί της 40χρονης ασθενή με Covid- 19 που νοσηλεύεται στην Αθήνα.

Πρόκειται για το τρίτο από τα συνολικά τέσσερα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα. Η γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στις πληγείσες περιοχές της βόρειας Ιταλίας απευθύνθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα προκειμένου να εξεταστεί για τον κορονοϊό.

Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά οι θεράποντες ιατροί της ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθήσουν και η γυναίκα που είναι καλά στην υγεία της, θα νοσηλεύεται στο εξής στο Αττικόν νοσοκομείο σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ήδη, αναζητούνται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της και αυτό αφορά όσους συνταξίδεψαν με αυτήν αλλά και όσους συνάντησε από τη στιγμή που βρέθηκε στην Αθήνα.

                                               Ακολουθήστε μας

https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.