Οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο σύμφωνα με τους επιστήμονες!

Όπως όλοι γνωρίζουμε και βιώνουμε, οι γυναίκες σήμερα αντιμετωπίζουν περισσότερες προκλήσεις από ποτέ... Οικογένεια, καριέρα, προσωπικός χρόνος και όχι μόνο, πρέπει με κάποιο τρόπο να συνδυαστούν αρμονικά στις (μόλις) 24 ώρες που έχει μία ημέρα!


Αποτέλεσμα αυτού, οι γυναίκες κουράζονται περισσότερο από τους άνδρες, γι’ αυτό άλλωστε η Επιστήμη έρχεται να επισημάνει ότι χρειάζονται περισσότερες ώρες χαλάρωσης και ανάπαυσης.

Σύμφωνα μάλιστα, με επιστήμονες από το Κέντρο Ερευνών για τον Ύπνο του Πανεπιστημίου Λάφμπορο στην Αγγλία, οι γυναίκες πρέπει να απολαμβάνουν 20 λεπτά περισσότερο ύπνο σε σύγκριση με τους άνδρες, επειδή ο εγκέφαλός τους είναι πιο περίπλοκος και παράλληλα τον «χρησιμοποιούν» περισσότερο, αφού συχνά επιδίδονται στο να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα, πράγμα που είναι αδιανόητο και ακατόρθωτο πολλές φορές για το ανδρικό φύλο.

Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό έπειτα από ανάλυση στοιχείων που αφορούσαν σε περισσότερα από 200 άτομα (άντρες και γυναίκες) μέσης ηλικίας.

«Η καλωδίωση του γυναικείου εγκεφάλου διαφέρει από αυτήν του ανδρικού, ενώ ο γυναικείος εγκέφαλος είναι πιο περίπλοκος από τον ανδρικό, οπότε οι ανάγκες των γυναικών όσον αφορά τον ύπνο είναι ελαφρώς μεγαλύτερες», δηλώνει ο Τζιμ Χορν, διευθυντής του Κέντρου Ερευνών για τον Ύπνο. «Οι γυναίκες χρειάζονται κατά μέσο όρο 20 λεπτά περισσότερο ύπνο», επισημαίνει ο επιστήμονας και καταλήγει πως οι επιπτώσεις της έλλειψης ύπνου στο γυναικείο πληθυσμό είναι πιο σοβαρές απ’ ό,τι στον ανδρικό.


Newsroom themaygeias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.