Αλλαγή δεδομένων για σχολεία: Τα ενεργά κρούσματα φέρνουν παράταση στο άνοιγμα


Οριστική απόφαση για το άνοιγμα ή όχι των σχολείων μαζί με ανοιχτά καταστήματα θα λάβουν την Παρασκευή οι ειδικοί

Μπορεί επισήμως να έχει ανακοινωθεί ότι την 1η Φεβρουαρίου θα ανοίξουν τα σχολεία (και συγκεκριμένα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια σε όλη τη χώρα) με εξαίρεση τα Λύκεια στις κόκκινες περιοχές, όμως αυτή η πανδημία του κορονοϊού δείχνει για άλλη μια φορά ότι όλα μπορεί να ανατραπούν. Άλλωστε, τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, προκάλεσαν ανησυχία αλλά και νέους προβληματισμούς στους ειδικούς και την κυβέρνηση.

Οι ειδικοί επιστήμονες του υπουργείου Υγείας καταγράφουν ξεκάθαρη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού από την ημέρα που άνοιξε η αγορά, σε αντίθεση με τα δημοτικά σχολεία που δεν φάνηκε να είχαν κάποια σημαντική επίπτωση στη διασπορά. Χαρακτηριστικό είναι, όπως ανέφερε και ο υπουργός Υγείας, ότι τις τελευταίες επτά ημέρες καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα με βάση τα όσα φαίνονται από τα τεστ που κάνει ο ΕΟΔΥ. Πλέον, τα ενεργά κρούσματα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, φθάνουν τα 5.324. Από αυτά τα 2.374 είναι στην Αττική, περιφερειακή ενότητα που άλλωστε προβληματίζει τους ειδικούς και τις Αρχές, ενώ τα 951 εντοπίζονται στην Κεντρική Μακεδονία.

Οι φόβοι


Ειδικοί και κυβέρνηση εκφράζουν πάντως φόβους ότι αν ανοίξουν και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια ταυτόχρονα με το ανοικτό λιανεμπόριο, μπορεί να υπάρξει ανατροπή της συνολικής επιδημιολογικής εικόνας η οποία ούτως ή άλλως είναι επιβαρυμένη τις τελευταίες επτά ημέρες. Εξάλλου, έρευνες έχουν δείξει ότι τα μεγαλύτερα παιδιά σε σύγκριση με αυτά του Δημοτικού, λόγω της κινητικότητάς τους συμβάλλουν περισσότερο στη διασπορά του κορονοϊού.

Γι’ αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, οι ειδικοί μελετούν τις τελευταίες ημέρες συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ πριν την τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής θα εξετάσουν ξανά την Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, όλα τα στοιχεία. Όμως δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που θεωρούν σύμφωνα με το ethnos.gr, ότι δεν μπορούν να συνυπάρξουν ανοικτά καταστήματα και σχολεία. Και γι' αυτό επιμένουν να δοθεί κι άλλη παράταση στο άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.