Καρκίνος του προστάτη: Αν δείτε αυτό το σημάδι, πρέπει να πάτε στον γιατρό

Τα συμπτώματα του καρκίνου του προστάτη γίνονται συνήθως αντιληπτά μόνο αφότου ο όγκος έχει αυξηθεί αρκετά, για να ασκήσει πίεση στην ουρήθρα. Όμως, αν αντιληφθείτε ένα συγκεκριμένο πρώιμο σύμπτωμα θα πρέπει να δείτε τον γιατρό σας.
Ο καρκίνος του προστάτη παρουσιάζει το εξής: αίμα στα ούρα. Αυτό μπορεί να αποτελεί πρόωρο σημάδι, σύμφωνα με την ιατρική ιστοσελίδα Healthline.
Αιματουρία
Το να έχετε αίμα που είναι ευδιάκριτο στα ούρα είναι γνωστό ως αιματουρία. Θα το καταλάβετε αν τα ούρα σας έχουν ροζ, ή κόκκινη απόχρωση, ή ακόμα και μια απόχρωση “σαν κόκα-κόλα”.


Η αιμορραγία προκαλείται από τα ερυθρά αιμοσφαίρια και δεν είναι πάντα οδυνηρή.

Θα πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό σας οποτεδήποτε προσέξετε αίμα στα ούρα σας. Διότι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα διαγνωστείτε με καρκίνο του προστάτη. Μπορεί να έχετε κάτι άλλο. Αλλά σίγουρα πρέπει να πάτε στον γιατρό.

Καρκίνος του προστάτη: Άλλα συμπτώματα
Άλλο σύμπτωμα είναι το να χρειάζεστε πολλή ώρα για να ολοκληρώσετε την ούρηση, όταν πάτε στην τουαλέτα. Ή το να έχετε πολύ μικρή ροή ούρων.


Μπορεί επίσης να νιώθετε την ανάγκη να ουρείτε συχνότερα, ή να αισθάνεστε ότι η ουροδόχος κύστη σας δεν αδειάζει πλήρως, όταν τελειώνετε την ούρηση.

Η δυσκολία στύσης και διατήρησης αυτής μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι που έχει ο καρκίνος του προστάτη.

Επίσης, επειδή ο προστάτης διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο ανδρικό σύστημα αναπαραγωγής, ο καρκίνος του προστάτη θα μπορούσε επίσης να προκαλεί οδυνηρή εκσπερμάτιση.

Τι είναι ο προστάτης
Ο προστάτης είναι ένας αδένας σε μέγεθος καρυδιού, που βοηθά στην παραγωγή σπέρματος στους άνδρες. Συγκεκριμένα, παράγει το παχύ λευκό υγρό που συνδυάζεται με το καθεαυτό σπέρμα.


Η αιτία του καρκίνου του προστάτη είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστη. Όμως, ο κίνδυνος ανάπτυξης της νόσου αυξάνεται καθώς ο άντρας γερνάει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.