#Μαγειρεύουμε_στο_σπίτι: Κροκέτα μπριάμ με ντιπ από ανεβατό Γρεβενών



Μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, όπως η Μεσογειακή, μπορεί να προσφέρει πλήθος θρεπτικών συστατικών, όπως ο χαλκός, το φυλλικό οξύ, ο σίδηρος, το σελήνιο, ο ψευδάργυρος και βιταμίνες Α, Β6, Β12, C και D, που εμπλέκονται στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.Η Μεσογειακή δίαιτα βασίζεται στην άφθονη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών στην καθημερινή κατανάλωση προϊόντων ολικής άλεσης και ελαιολάδου, κατά προτίμηση ωμού, στην τακτική βρώση λιπαρών ψαριών και οσπρίων, λαδερών και στον περιορισμό ζωικών λιπών και κρέατος.Όσον αφορά στην πρόσληψη πρωτεΐνης που μαζί με τον σίδηρο αποτελούν το κλειδί για ένα γερό ανοσοποιητικό, θυμηθείτε ότι στις βασικές πηγές πρωτεϊνών περιλαμβάνονται, εκτός από το κρέας, και το ψάρι, το αυγό, τα γαλακτοκομικά και τα όσπρια συνδυασμένα με δημητριακά. Τα διαφορετικά χρώματα, επίσης, στα φρούτα και στα λαχανικά περιέχουν το δικό τους μοναδικό συνδυασμό βιταμινών, αντιοξειδωτικών και ανόργανων συστατικών. Γι’ αυτό προσπαθήστε να συμπεριλάβετε μια ποικιλία χρωμάτων στη διατροφή σας.
Καταναλώστε, λοιπόν, τη σωστή ποσότητα τροφίμων με έμφαση στην ποικιλία και στην ποιότητα!

Ο executive chef Παναγιώτης Μουτσόπουλος, μας προτείνει γευστικές συνταγές:

Κροκέτα μπριάμ με ντιπ από ανεβατό Γρεβενών

Το μπριάμ, είναι από τα αγαπημένα φαγητά της ελληνικής κουζίνας!
Εδώ, το εξελίσουμε σε τραγανή κροκέτα, που συνοδευόμενη από το δροσερό ντιπ που προτείνουμε, θα σας εντυπωσιάσει!

Υλικά
40 γρ. πράσο
100 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
10 γρ. σκόρδο
500 γρ. κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
500 γρ. μελιτζάνα κομμένη σε μικρούς κύβους
500 γρ. πατάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
20 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
40 γρ. βασιλικός ψιλοκομμένος
20 γρ. τσάιβς
300 γρ. σάλτσα ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
50 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη φρυγανιά, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια κόβουμε στο μέγεθος που επιθυμούμε να δώσουμε στην κροκέτα. Πανάρουμε και τηγανίζουμε (σύμφωνα με τις οδηγίες).

Ντιπ από ανεβατό Γρεβενών
Υλικά
300 γρ. ανεβατό
50 γρ. γιαούρτι
100 γρ. ανθότυρο
25 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. αμύγδαλο τριμμένο

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σερβίρουμε τις κροκέτες και συνοδεύουμε με το ντιπ.
Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.