Κορονοϊός: 700 κρούσματα τουλάχιστον σήμερα στην Αττική. Πάνω από 1500 στη χώρα


Περισσότερα από 1.500 κρούσματα κορονοϊού αναμένεται να ανακοινώσει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, o ΕΟΔΥ, σήμερα Τρίτη 23 Φεβρουαρίου. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, μέχρι τις 12 το μεσημέρι στην Αττική είχαν καταγραφεί τουλάχιστον 700 κρούσματα, δηλαδή σχεδόν τα μισά από όσα καταγράφονται σε όλη τη χώρα. Σε κάθε περίπτωση, καταγράφεται αύξηση στα κρούσματα στην Αττική σε σχέση με την αντίστοιχη ημέρα κατά την προηγούμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου, στη χώρα μας καταγράφηκαν 880 νέα κρούσματα, 346 διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία και 24 θάνατοι από τον κορονοϊό. Στην Αττική, εντοπίστηκαν 396 κρούσματα. Την περασμένη εβδομάδα, κατά τις περισσότερες ημέρες, τα κρούσματα που ανακοινώνονταν από τον ΕΟΔΥ ξεπερνούσαν τα 1.000.

Τσαγκάρης: Περισσότεροι σήμερα στις ΜΕΘ από το ξέσπασμα του κορονοϊού

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, εντατικολόγος στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ, Ηρακλής Τσαγκάρης, τόνισε την Τρίτη πως ο απόλυτος αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι ο υψηλότερος που έχουμε δει από την αρχή της πανδημίας. «Σχεδόν 12 μήνες τώρα, ποτέ δεν είχαμε περισσότερους», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο ωστόσο, το σύστημα έχει επιδείξει αντανακλαστικά πρωτόγνωρα για δημόσιο τομέα, ενώ για τη συνέχεια έχουν αναπτυχθεί διάφορα σενάρια για την ενίσχυση των υποδομών και την κάλυψη των περιστατικών. Ο κ. Τσαγκάρης εξήγησε ότι υπάρχει μία επιπέδωση του κύματος, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ακόμα για μείωση και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «η πίεση στο ΕΣΥ θα αμβλυνθεί σε λίγες εβδομάδες». Όπως υπογράμμισε ΘΕΜΑ 104,6, σε αντίθεση με το προηγούμενο κύμα οι εισαγωγές αφορούν περισσότερο ηλικίες 40 έως 65 ετών.

Πουρνάρας: Αυξημένες οι εισαγωγές σε νοσοκομεία στην Αττική

Αυξημένες παραμένουν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής και η πίεση θα συνεχιστεί και το επόμενο μήνα σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Λοιμώξεων του Αττικού Νοσοκομείου Σπύρο Πουρνάρα. Μόνο στο Αττικό νοσοκομείο έγινε προχθές η εισαγωγή δύο γηροκομείων. Ωστόσο, όπως είπε, ο κ. Πουρνάρας πάνω-κάτω παραμένουν σταθερές οι ηλικίες των ασθενών.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του Αττικού Νοσοκομείου εκτιμά ότι το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν θα επηρεάσει τα κρούσματα κορονοϊού. «Ο κόσμος φοράει μάσκα και μπαίνει ένας-ένας στα καταστήματα. Δεν βλέπω ότι ο ελληνικός πληθυσμός κάνει κάτι παράτυπο. Και η Ελλάδα τα κατάφερε αρκετά καλά» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.