Έρευνα: Ένας στους πέντε ασθενείς που πέθαναν από κορονοϊό έπασχε από άνοια


Ένας στους πέντε ασθενείς που πέθαναν από κορονοϊό σε Αγγλία και Ουαλία το 2020 και το 2021 έπασχαν από άνοια, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.
Πιο συγκεκριμένα, από τους 137.321 ασθενείς που πέθαναν από τον ιό τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, περίπου 30.043 (21,8%) έπασχαν από άνοια.

Η κορυφαία οργάνωση για την έρευνα της άνοιας στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι τα στοιχεία υπογραμμίζουν την ανάγκη να διοχετευθεί περισσότερη χρηματοδότηση στην έρευνα για την άνοια.

Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να συγκαλέσει μια ειδική ομάδα εργασίας που θα ερευνήσει θεραπείες για την άνοια.

«Γνωρίζουμε εδώ και αρκετό καιρό ότι τα άτομα με άνοια έχουν πληγεί δυσανάλογα σκληρά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά αυτά τα νέα δεδομένα χρησιμεύουν ως μια υπενθύμιση της πρόκλησης που αντιμετωπίζουμε και της επείγουσας ανάγκης να βρεθεί θεραπεία» σημείωσε ο David Thomas, επικεφαλής στο Κέντρο Έρευνας για το Αλτσχάιμερ.

«Τα άτομα με άνοια είναι πιο πιθανό να ζουν μια σειρά από παθήσεις που κάνουν πιο πιθανή την εκδήλωση σοβαρής συμπτωματολογίας, εάν νοσήσουν από κορονοϊό» πρόσθεσε.

«Πρέπει να βρούμε νέους και καλύτερους τρόπους για τη θεραπεία και τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης άνοιας, αν θέλουμε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους. Γι' αυτό είναι κρίσιμο η έρευνα για την άνοια να αποτελέσει προτεραιότητα» τόνισε ο ίδιος.

«Ζητάμε από την κυβέρνηση να συστήσει μια ειδική ομάδα εργασίας για τις θεραπείες από την άνοια, εφαρμόζοντας την ίδια προσέγγιση, που είχε ως αποτέλεσμα τα εμβόλια κατά του κορονοϊού».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.