Θωμαΐδης: Πολύ μεγάλη η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής


Για απότομη αύξηση στο ιικό φορτίο στην Αττική, και μάλιστα μεγαλύτερη εκείνης που είχε καταγραφεί τον Οκτώβριο πριν «χτυπήσει» το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, κάνει λόγο ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης αποτυπώνοντας την εικόνα που δίνουν τα λύματα της Αττικής, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα.
«Δυστυχώς δεν πάμε καλά, η αύξηση ήταν πολύ μεγάλη» δήλωσε ο κ. Θωμαΐδης μιλώντας σήμερα, Πέμπτη, στον ΑΝΤ1.

«Έχει γίνει εκτεταμένη πλέον διασπορά στην Αττική και πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα» επισήμανε ο Νίκος Θωμαΐδης για να προσθέσει ότι η μετάδοση γίνεται κυρίως από νέους και ασυμπτωματικούς φορείς του κορονοΐού.
>
Ο καθηγητής αποσαφήνισε ότι η διασπορά του κορωνοϊού δεν οφείλεται σε έναν και μόνο παράγοντα, αλλά σε σύνολο παραμέτρων, μεταξύ των οποίων η μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και η κινητικότητα στους εργασιακούς χώρους.

«Η αύξηση που είδαμε τώρα είναι μεγαλύτερη του Οκτωβρίου» επισήμανε ο κ. Θωμαΐδης.

Διευκρινίζοντας πως «τα λύματα δίνουν πληροφορίες για επτά με δέκα ημέρες μετά», ο ίδιος επισήμανε πως και βάσει των στοιχείων της τελευταίας μέτρησης -που έγινε την περασμένη Τρίτη- «αυτό που σίγουρα θα δούμε, θα είναι μία αύξηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.