Άνοιγμα σχολείων: Διχασμένοι οι λομωξιολόγοι. Λύκεια ανοιχτά σε όλη τη χώρα θέλει η κυβέρνηση


Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, προκειμένου να αποφασιστεί το άνοιγμα των σχολείων από τις 12 Απριλίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόταση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν όλες οι τάξεις του Λυκείου σε όλη την Ελλάδα. Ωστόσο οι ειδικοί εμφανίζονται διχασμένοι για το αν θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, τις τρεις δηλαδή περιοχές που το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα αυξημένο, για αυτό άλλωστε δεν άνοιξε και το λιανεμπόριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί ειδικοί είναι υπέρ του να επιστρέψουν μόνο τα παιδιά της Γ' Λυκείου στα σχολεία λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων. Παράλληλα κάποιοι επιστήμονες της επιτροπής φοβούνται πως εάν τα μεγάλα παιδιά επιστρέψουν στα θρανία μετά από μήνες τηλεκπαίδευσης, η κινητικότητα θα είναι μεγάλη και πιθανώς λόγω της ηλικίας τους να μην τηρούν τα μέτρα προστασίας. Με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για μία πιθανή διασπορά.

Οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων αναμένονται σήμερα, εφόσον ληφθεί απόφαση. Αν κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα τότε στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, μαζί με τον Βασίλη Κικίλια θα βρίσκεται και η Νίκη Κεραμέως. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η επαναλειτουργία των σχολείων με τη βοήθεια των self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και η τήρηση όλων των μέτρων προστασίας είναι εφικτή.

Ανήσυχοι μαθητές και εκπαιδευτικοί

Εν τω μεταξύ με το βλέμμα στραμμένο στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, είναι σήμερα χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, μαθητές και εκπαιδευτικοί περιμένοντας το οριστικό «πράσινο φως» για το άνοιγμα των σχολείων στις 12 του μήνα. Γονείς πάντως φοβούνται να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο ακόμη και αν έχουν προηγηθεί τα self tests, καθώς θεωρούν ότι και πάλι τα παιδιά δεν θα είναι καλυμμένα.

Ιδιαίτερα οι μαθητές της Γ' Λυκείου οι οποίοι προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να βρεθούν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να νοσήσουν οι ίδιοι ή κάποιο μέλος της οικογένειες ιδιαίτερα αυτό το διάστημα κατά το οποίο βρίσκονται μια «ανάσα» πριν από τις εξετάσεις και διαβάζουν εντατικά.

Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, αυτήν την περίοδο κάθε χρόνο και κυρίως μετά το Πάσχα οι μαθητές της Γ' Λυκείου παρακολουθούν κυρίως τα μαθήματα στα φροντιστήριο παρά στο σχολείο.

Από την πλευρά τους οι καθηγητές επίσης ανησυχούν τόσο για τον εαυτό τους και κυρίως οι μεγάλης ηλικίας που όμως δεν έχουν εμβολιασθεί όσο και για τους μαθητές τους και κυρίως σε περιοχές που δεν έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης φροντιστηρίων ενώ ταυτόχρονα δυσκολεύτηκαν με την τηλεκπαίδευση το προηγούμενο διάστημα.
Μακρή: Προτεραιότητα να επιστρέψουν στα θρανία τα Λύκεια 12 Απριλίου

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επανέλαβε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων είναι να ανοίξουν πρώτα τα Λύκεια, μετά τα Γυμνάσια και στο τέλος η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ξεκαθάρισε όμως πως οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν από την κυβέρνηση, αφού πρώτα κάνει την εισήγησή της η Επιτροπή των Ειδικών. Ερωτηθείσα για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο να ανοίξει τη Δευτέρα 12 Απριλίου μόνο η Γ΄ Λυκείου, η κυρία Μακρή είπε πως είναι ένα ενδεχόμενο, αλλά πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν όλες οι τάξεις του Λυκείου ταυτόχρονα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα τεχνικής φύσεως.

Για την περίπτωση τα σχολεία να μην ανοίξουν ταυτόχρονα σε όλες τις περιοχές της χώρας, είπε πως αυτό έχει γίνει και στο παρελθόν και για το λόγο αυτό το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να προχωρήσει σε μείωση της ύλης για να εξαλείψει τις ανισότητες. Σε κάθε περίπτωση, επανέλαβε πως όλα θα εξαρτηθούν από τις εισηγήσεις των ειδικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.