Η αυστηρή δήλωση Μητσοτάκη με φόντο τα σενάρια για το Πάσχα


«Έχει τεράστια σημασία να συνεχίσουμε να βαδίζουμε με υπευθυνότητα στο δρόμο που χαράξαμε, συνδυάζοντας από τη μια την προστασία της υγείας μας με την προσεκτική επαναλειτουργία δραστηριοτήτων στην οικονομία, στην καθημερινότητα, στην εκπαίδευση. Να αποφύγουμε, δηλαδή, υπερβολές που θα μας ανάγκαζαν να κάνουμε βήματα πίσω (...) Στόχος είναι να φτάσουμε σε ένα ασφαλές Πάσχα αλλά και σε ένα ακόμα πιο ελεύθερο καλοκαίρι. Σας ζητώ, λοιπόν, να μη γίνονται πρόωρες εκτιμήσεις για τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται .Η απειλή παραμένει και γι’ αυτό έχουμε αποδείξει ότι προχωράμε πάντα βήμα-βήμα και αφού κάθε εβδομάδα, σε συνεργασία με τους ειδικούς, αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα», είχε επισημάνει ο πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, από τα μέλη της οποίας ζήτησε αυτοσυγκράτηση και αποφυγή υπερβολών.

Παγώνη: Μπορεί να δούμε 1.000 ασθενείς σε ΜΕΘ

Ωστόσο, πέραν της κυβέρνησης, και οι ειδικοί εμφανίζονται απολύτως επιφυλακτικοί απέναντι στο σενάριο για έξοδο των εκδρομέων κατά τον εορτασμό του φετινού Πάσχα.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας - Πειραιά, Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο CNN Greece έκανε δραματική πρόβλεψη για τους διασωληνωμένους ασθενείς, εκτιμώντας ότι μπορεί να φτάσουν και τους 1.000.

«Τα κρούσματα βαίνουν προς σταθεροποίηση, αλλά η μείωση θα αργήσει λίγο γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε ασθενείς που νοσηλεύονται στις απλές κλίνες και ένα ποσοστό αυτών θα πρέπει να χρειαστεί νοσηλεία σε ΜΕΘ. Γι΄αυτό είπαμε ότι μπορεί ο αριθμός ασθενών σε ΜΕΘ μπορεί να πλησιάσει και τους 1.000 ασθενείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα, ειδικότερα, για το σενάριο «Πάσχα στο χωριό», η κυρία Παγώνη ήταν κατηγορηματική:

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί αν παρεκτραπούμε, θα δούμε και τα αντίστοιχα αποτελέσματα. Για το λόγο αυτό και πρέπει να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και τα τεστ καθώς με αυτά γίνεται ιχνηλάτιση των ασυμπτωματικών ασθένων που μεταδίδουν τον ιό. Όσο πιο γρήγορα προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, τόσο το καλύτερο», είπε χαρακτηριστικά.

Σαρηγιάννης: Λάθος κίνηση το «Πάσχα στο χωριό»

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στο Newsbomb.gr, και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, υπογράμμισε πως μια έξοδος των εκδρομέων το Πάσχα συνεπάγεται τον «τορπιλισμό» του ελληνικού καλοκαιριού και την παράταση του τρίτου κύματος της πανδημίας.
«Αν κάνουμε Πάσχα στο χωριό τότε ίσως να υπάρξει παράταση του 3ου κύματος της πανδημίας ακόμα και μέχρι τον Ιούλιο και το λέω αυτό διότι ας μην γελιόμαστε, δεν μπορούμε να πάμε στα χωριά μας ώστε να δούμε τους συγγενείς μας και παράλληλα να είμαστε προσεκτικοί. Τα self test σίγουρα αποτελούν ένα όπλο αλλά το ποσοστό σιγουριάς ότι είμαστε αρνητικοί στο 57%. Από ‘κει και πέρα τα τεστ θα πρέπει να γίνονται ανά τρεις ημέρες για να είμαστε σίγουροι ότι παραμένουμε αρνητικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρηγιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.