Ηλικιωμένος με εγκεφαλικό, περίμενε 26 ώρες για να διακομιστεί στο νοσοκομείο! (βίντεο)


Μαρτυρικές ώρες βίωσαν από το πρωί της Κυριακής ένας 82χρονος και οι συγγενείς του στα Σφακιά της Κρήτης, καθώς ο ηλικιωμένος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και περίμενε πάνω από 24 ώρες για να γίνει η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Χανίων. Η περιπέτεια τελείωσε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Δευτέρας όπου ο ασθενής μεταφέρθηκε με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το χρονικό

Οι ώρες αγωνίας για τον 82χρονο, ο οποίος παρελήφθη από το πλήρωμα του ελικοπτέρου σε καλή σχετικά κατάσταση, ξεκίνησαν στις 9 το πρωί της Δευτέρας όταν υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο που του προκάλεσε και παράλυση.

Συγχωριανοί του ενημέρωσαν τους συγγενείς του που μένουν στα Χανιά (ο 82χρονος φέρεται να επιμένει να ζει στο χωριό του) και αμέσως ξεκίνησε μια εναγώνια προσπάθεια για την διακομιδή του στο Νοσοκομείο από την Αγία Ρουμέλη η οποία δεν έχει οδική πρόσβαση.

Όμως λόγω των καιρικών συνθηκών στο χωριό δεν μπορούσε να πάει ούτε κάποιο σκάφος ούτε ελικόπτερο. Στο μεταξύ συγγενείς του είχαν φύγει από τα Χανιά και μετά από περπάτημα τριών ωρών έφτασαν στο πλευρό του 82χρονου.

Όπως λέει η κόρη του στο flashnews.gr, στο χωριό δεν υπάρχει γιατρός αν και υπάρχει οργανική θέση, με αποτέλεσμα στους συγγενείς που ήταν στο πλευρό του χωρίς να μπορεί καν να πιει νερό, τους έδωσαν την συμβουλή να του δίνουν με ένα βαμβάκι νερό με ζάχαρη και μέλι.

«Αν είναι δυνατόν, εν έτη 2022 να πεθαίνουν οι άνθρωποι, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω. Ελικοδρόμιο έχει, γιατί δεν σηκώθηκε το ελικόπτερο από χθες»

Παράλληλα καταγγέλλει πως στις 6:30 το πρωί της Δευτέρας ο καπετάνιος πλοίου που εκτελεί δρομολόγια στα νότια των Χανίων ήθελε να πάει να τον πάρει αλλά «δεν άφησε το λιμεναρχείο να φύγει το καράβι γιατί είχε κανονισθεί το ελικόπτερο και το ελικόπτερο είναι 11 η ώρα και ακόμη δεν έχει έρθει ενώ θα μπορούσε από τις 6:30 να φύγει από την Αγία Ρουμέλη ο άνθρωπος».

Όπως επισημαίνει η νύφη του 82χρονου οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές την Κυριακή 11/12 και περιγράφει τις δραματικές στιγμές που βίωσαν για ένα ολόκληρο 24ωρο.

Τελικά το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο του Νοσοκομείου Χανίων στις 11:15 και στην συνέχεια διακομίσθη για την διενέργεια των απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων και την νοσηλεία του σε κλινική.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.