Η πανδημία του κορονοϊού εκτόξευσε τις αισθητικές επεμβάσεις σε όλον τον κόσμο

Πολλές είναι οι κλινικές αισθητικών επεμβάσεων ανά τον κόσμο που αναφέρουν αύξηση της κίνησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο λόγος; Οι πελάτες του μπορούν να «κρύψουν» τη θεραπεία που έλαβαν πίσω από μάσκες ή δουλεύοντας από το σπίτι.
Παρά τις εκατοντάδες κλειστές επιχειρήσεις ανά τον κόσμο εξαιτίας του ιού, ένας αριθμός κλινικών πλαστικών επεμβάσεων παραμένει ανοικτός, υιοθετώντας βέβαια αυστηρότερα μέτρα όπως διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό και πιο συχνοί καθαρισμοί, αναφέρει το BBC.

Κλινικές στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Αυστραλία βλέπουν αύξηση στην πελατεία τους που προσέρχεται για ενέσεις κολλαγόνου, μπότοξ, λίφτινγκ προσώπου και διορθώσεις στη μύτη.

«Αποφάσισα να υποβληθώ σε επέμβαση κατά τη διάρκεια της καραντίνας γιατί αυτό μου επέτρεψε αποθεραπεία στον δικό μου ρυθμό», δήλωσε στο BBC ο Ααρόν Χερνάντες, ο οποίος έκανε επέμβαση ενίσχυσης χειλιών και αφαίρεση λίπους από τα μάγουλα.

«Η διόρθωση των χειλιών δεν είναι κάτι που κάνει συχνά ένας άνδρας, έτσι κάποιοι μπορεί να το δουν διαφορετικά. Γι’ αυτό προτίμησα να μείνω στο σπίτι και να αναρρώσω εκεί πλήρως χωρίς οι άλλοι να ξέρουν τι έχω κάνει», λέει από το Λος Άντζελες.

Την τελευταία φορά που υποβλήθηκε σε αντίστοιχη επέμβαση, πριν την καραντίνα, έπρεπε να πηγαίνει στη δουλειά με τα χείλη του «εντελώς πρησμένα και με μώλωπες».

Ο Ροντ Ρόχριτς, πλαστικός χειρουργός από το Τέξας, λέει ότι τον τελευταίο καιρό ο όγκος της δουλειάς του έχει αυξηθεί κατά πολύ. «Πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο. Αν ήθελα θα μπορούσα να κάνω επεμβάσεις έξι ημέρες την εβδομάδα. Είναι εκπληκτικό», δηλώνει στο BBC.

Όπως λέει, κάποιοι άνθρωποι ίσως αντιδρούν στην σκέψη της αποθεραπείας όταν σκέφτονται τις αισθητικές επεμβάσεις, ωστόσο τώρα που πολλοί εργάζονται από το σπίτι, αυτό δεν χρειάζεται πλέον να τους ανησυχεί.

«Μπορούν είτε να αναρρώνουν σπίτι τους ή να φορούν μία μάσκα όταν έχουν μόλις κάνει ρινοπλαστική ή λίφτινγκ προσώπου. Οι άνθρωποι θέλουν να συνεχίσουν να ζουν φυσιολογικά και μέρος αυτού έχει να κάνει με το πώς αισθάνονται».

"Κρούσματα" παντού

Όμως δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ που βλέπουν αύξηση στις αισθητικές επεμβάσεις. Η Νότια Κορέα, διάσημη για την ανάπτυξη της αισθητικής ιατρικής, ήταν μία από τις πρώτες χώρες που είδαν αύξηση… στα κρούσματα αισθητικών επεμβάσεων.

Αντί να επιβάλει εθνικό lockdown, η χώρα προτίμησε ένα σχέδιο κοινωνικής αποστασιοποίησης που ενθάρρυνε πολλούς ανθρώπους να εργαστούν από το σπίτι.

Αν και οι κλινικές είδαν μείωση στους ξένους επισκέπτες τους, πολλοί ήταν οι ντόπιοι που έσπευσαν για θεραπεία, εκμεταλλευόμενοι, σε πολλές περιπτώσεις και τις προσφορές των ινστιτούτων αισθητικής.

Μία 54χρονη δασκάλα, η οποία τον Φεβρουάριο υποβλήθηκε σε επέμβαση βλεφάρων, δήλωσε στην Joongang Daily ότι «σε όποια κλινική πλαστικής χειρουργικής πήγα ήταν γεμάτη».

Το Νοσοκομείο BK στη Σεούλ δήλωσε στο BBC ότι στην αρχή της πανδημίας, οι άνθρωποι ήταν νευρικοί αλλά περισσότεροι ντόπιοι άρχισαν να συρρέουν στην κλινική.

«Οι ασθενείς άρχισαν να αισθάνονται ασφαλείς και άνετοι με την ιδέα της επέμβασης, παρά την Covid-19. Ο αριθμός των ασθενών αυξάνει συνεχώς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Παρά την πανδημία, οι επισκέψεις στο νοσοκομείο αυτό σημείωσαν αύξηση 50% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, το ίδιο και οι έρευνες από ξένους ασθενείς.

Στην Ιαπωνία δεν επιβλήθηκε επίσημα lockdown, ωστόσο ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ανακοίνωσε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η οποία διήρκεσε μέχρι τις 31 Μαΐου ενώ οι πολίτες κλήθηκαν να μείνουν στο σπίτι.

Παρόλα αυτά, οι κλινικές είδαν αύξηση στον αριθμό των ασθενών που ήθελαν να υποβληθούν σε θεραπεία.

Η αύξηση έφερε συστάσεις

Η ζήτηση ανάγκασε την Ένωση Αισθητικής Ιατρικής της Ιαπωνίας να ανακοινώσει ότι οι θεραπείες αισθητικής δεν «είναι απαραίτητες για πολλούς ανθρώπους».

Επίσης, ζήτησε από τους πολίτες να μείνουν μακριά από εγχειρίσεις προκειμένου να «εμποδίσουν περαιτέρω εξάπλωση του ιού».

«Ως κλινική πλαστικής χειρουργικής που παρέχουμε ημερήσιες διαδικασίες, ασφαλώς και είδαμε αύξηση ασθενών που επιθυμούν να υποβληθούν σε θεραπεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», λέει η Michelle Tajiri, συνυπεύθυνη της κλινικής Bliss στη Φουκουόκα.

«Ο βασικός λόγος είναι ότι εργάζονται από το σπίτι και ο χώρος ανάρρωσης δεν αποτελεί πρόβλημα, καθώς και το γεγονός ότι όλοι φορούν μάσκες και έτσι όλες οι επεμβάσεις στο πρόσωπο μπορούν να συγκαλυφθούν.

Για τον κ. Χερνάντες ο χρόνος της επέμβασης κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν ιδανικός:

«Σίγουρα μου έδωσε περισσότερο χρόνο ανάρρωσης. Μπόρεσα να πάρω φαρμακευτική αγωγή που δεν θα μπορούσα να πάρω αν χρειαζόταν να οδηγώ καθώς και να ακολουθώ τις απαιτούμενες μετεγχειρητικές διαδικασίες μακριά από το περιβάλλον της δουλειάς».

Η ζήτηση ανάγκασε την Ένωση Αισθητικής Ιατρικής της Ιαπωνίας να ανακοινώσει ότι οι θεραπείες αισθητικής δεν «είναι απαραίτητες για πολλούς ανθρώπους». Επίσης, ζήτησε από τους πολίτες να μείνουν μακριά από εγχειρίσεις προκειμένου να «εμποδίσουν περαιτέρω εξάπλωση του ιού».

«Ως κλινική πλαστικής χειρουργικής που παρέχουμε ημερήσιες διαδικασίες, ασφαλώς και είδαμε αύξηση ασθενών που επιθυμούν να υποβληθούν σε θεραπεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», λέει η Michelle Tajiri, συνυπεύθυνη της κλινικής Bliss στη Φουκουόκα.

«Ο βασικός λόγος είναι ότι εργάζονται από το σπίτι και ο χώρος ανάρρωσης δεν αποτελεί πρόβλημα, καθώς και το γεγονός ότι όλοι φορούν μάσκες και έτσι όλες οι επεμβάσεις στο πρόσωπο μπορούν να συγκαλυφθούν.

Για τον κ. Χερνάντες ο χρόνος της επέμβασης κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν ιδανικός: «Σίγουρα μου έδωσε περισσότερο χρόνο ανάρρωσης. Μπόρεσα να πάρω φαρμακευτική αγωγή που δεν θα μπορούσα να πάρω αν χρειαζόταν να οδηγώ καθώς και να ακολουθώ τις απαιτούμενες μετεγχειρητικές διαδικασίες μακριά από το περιβάλλον της δουλειάς».


πηγή: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.