Πρώτο εισαγόμενο κρούσμα κορονοϊού στη Ζάκυνθο - Τέθηκε σε καραντίνα

Σε καραντίνα τέθηκε τουρίστρια από την Πολωνία, που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό στη Ζάκυνθο. Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα στο νησί.

Πρώτο επιβεβαιωμένο εισαγόμενο κρούσμα του νέου κορονοϊού στη Ζάκυνθο έγινε γνωστό το απόγευμα της Κυριακής.

Πρόκειται για έγκυο τουρίστρια από την Πολωνία που έχει τεθεί σε καραντίνα σε ξενοδοχείο καραντίνας στο Κερί, σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από την πόλη της Ζακύνθου.
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή 25 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας αναφέρει:

Ανακοινώνουμε 25 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4007, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες.

1106 (27.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2048 (51.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 1 (7.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 194 θανάτους συνολικά στη χώρα. 63 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων:
δεκαέξι (16) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

δύο (2) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

δύο (2) κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής,

δύο (2) κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης,

ένα (1) κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας,

ένα (1) κρούσμα στην Περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής

Σημειώνεται ότι στην πρώτη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρονται 25 νέα κρούσματα, ενώ στην αναλυτική παρουσίαση της κατανομής των κρουσμάτων το σύνολο είναι 24 νέα κρούσματα.

NEWSROOM themaygeias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.