Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου – Στο «τραπέζι» νέα μέτρα

Υπό τη «σκιά» της αύξησης τόσο των εισαγόμενων όσο και των εγχώριων κρουσμάτων κορoνοϊού στη χώρα μας και την ανησυχία των λοιμωξιολόγων για την «επόμενη ημέρα», πραγματοποιείται σήμερα στις 16:30 σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο την εντατικοποίηση των ελέγχων και την εφαρμογή των υφιστάμενων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Κι ενώ χθες, Τρίτη, η κυβέρνηση δημοσίευσε την Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία απαγορεύονται προσωρινά τα πανηγύρια στο σύνολο της Επικράτειας για προληπτικούς λόγους, η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας φαίνεται έτοιμη να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, εισηγούμενη την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους.

Με άλλα λόγια, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων ζητεί την επαναφορά του μέτρου χρήσης της προστατευτικής μάσκας στα καταστήματα των εμπορικών κέντρων καθώς και την επέκτασή του σε όλους τους κλειστούς χώρους, όπως σούπερμαρκετ και δημόσιες υπηρεσίες.

Πλέον, το «μπαλάκι» βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης, η οποία θα αποφασίσει αν θα επιβληθεί η μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους, ακολουθώντας έτσι την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται η χρήση μάσκας να καταστεί υποχρεωτική... παντού, δηλαδή σε όσους χώρους, ανοικτούς ή κλειστούς, παρατηρείται συνωστισμός.

Την ώρα που οι λοιμωξιολόγοι προειδοποιούν ότι βρισκόμαστε μπροστά στην απειλή δεύτερου κύματος, 58 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ, από τα οποία τα 34 είναι «εισαγόμενα» και τα υπόλοιπα 24 εγχώρια.

Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει φτάσει πλέον στα 3.883, ενώ δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος.

Στη σύσκεψη θα μετάσχουν, όπως έγινε γνωστό, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρος Κλιάρης.
NEWSROOM themaygeias

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.