Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Πάτρας μετά τις «κατηγορίες» για αμέλεια


Την σφοδρή αντίδραση του προέδρου των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» προκάλεσε η δήλωση της Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρίας Θεοδωρίδου ότι το ιατρικό προσωπικό «αμέλησε» να εμβολιαστεί και για αυτό διασπάρθηκε ο ιός.
Τη δική της εξήγηση, έδωσε η Μαρία Θεοδωρίδου στο πώς βρέθηκαν θετικοί στην βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού, 11 υγειονομικοί στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», στην Πάτρα.

Όπως είπε το απόγευμα της Δευτέρας, 01.02.2021, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για το εμβολιαστικό πρόγραμμα, φταίνε τα πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κυρίως στους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες και δευτερευόντως στο ιατρικό προσωπικό που «αμέλησαν να εμβολιαστούν», όπως σημείωσε.

Μάλιστα χαρακτήρισε αυτή την συρροή κρουσμάτων υπενθύμιση για το πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός της συγκεκριμένης ομάδας, η οποία αποτελούσε και προτεραιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος των εργαζομένων Κώστας Πετρόπουλος έδινε, μιλώντας στο newsit.gr, μια εντελώς διαφορετική εικόνα για το τι πραγματικά συνέβη στο νοσοκομείο με τα μεταλλαγμένα κρούσματα.

Και συγκεκριμένα επιρρίπτοντας ευθύνες στο πώς γίνεται η διαχείριση των κρουσμάτων στο νοσοκομείο, το οποίο για ένα μεγάλο διάστημα έμενε «απροφύλαχτο» αφού οι συνοδοί των ασθενών έμπαινα ανενόχλητοι στις κλινικές. Ένας από αυτούς κόλλησε και μια 44χρονη καρκινοπαθή που τελικά έχασε τη ζωή της από κορονοϊό.

Οργή από τους εργαζομένους στο νοσοκομείο της Πάτρας

Σχολιάζοντας αυτή τη δήλωση της κας Θεοδωρίδου, o Κώστας Πετρόπουλος δήλωσε στο newsit.gr: «Πολλοί από όσους νόσησαν με τη βρετανική μετάλλαξη είχαν προλάβει να κάνουν την πρώτη δόση και μάλιστα μια γιατρός την είχε κάνει και από τους πρώτους. Είναι γνωστά πια τα δεδομένα της μικρής ακόμα ανοσίας μετά την Α’ δόση και έχουμε αρκετά τέτοια παραδείγματα και στην Ελλάδα ήδη, ανθρώπων δηλαδή που κόλλησαν από την Α’ στη Β’ δόση.

Καμία αμέλεια εκ μέρους των εργαζόμενων, είναι ντροπή να το λένε αυτό, όταν στην Α’ παθολογική οι γιατροί ένιωθαν διαρκώς απροστάτευτοι. Είναι γνωστό στην τοπική κοινωνία τι συμβαίνει μέσα στο νοσοκομείο. Κάποιοι γιατροί λοιπόν κόλλησαν μετά την πρώτη δόση και κάποιοι δεν πρόλαβαν να την κάνουν. Δεν αποφασίζει το νοσοκομείο και οι εργαζόμενοι πότε έρχεται η σειρά τους να εμβολιαστούν».

Θεοδωρίδου: "δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις"

Ως δυσάρεστη έκπληξη χαρακτήρισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου το γεγονός ότι το ποσοστό του εμβολιασμού στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, ήταν εξαιρετικά χαμηλό μεταξύ του υγεινομικού προσωπικού, όπως αποκαλύφθηκε μετά την ενδονοσοκομειακή διασπορά του κορονοϊού.

«Μόλις χθες συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακήρυξε την πανδημία του κορονοϊού παγκόσμια απειλή για τη δημόσια υγεία», ανέφερε η κυρία Θεοδωρίδου κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα.

«Εντός ολίγων μηνών, σε έναν χρόνο, υπό τη σκιά εκατομμυρίων θανάτων και κρουσμάτων κορονοϊού η επιστήμη έκανε άλματα. Παράλληλα βέβαια ο εχθρικός ιός μεταδιδόμενος από άνθρωπο σε άνθρωπο, φρόντισε να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά: να προσαρμοστεί για να μπορεί να επιβιώσει. Το νέο εμβόλιο και οι μεταλλάξεις είναι τα δύο θέματα που κυριάρχησαν στην επικαιρότητα αυτές τις ημέρες, μέσα σε ένα δυσάρεστο κλίμα μεταξύ των φαρμακοβιομηχανιών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», συνέχισε.

«Στην προτεραιοποίηση των εμβολιασμών, όπως γνωρίζετε, η πρώτη ομάδα είναι το υγειονομικό προσωπικό για την προστασία του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού των μαχητών όπως λέμε κατά της Covid-19 αλλά και για την προστασία των ασθενών», τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Όπως είπε, «αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη -ας ελπίσουμε ότι είναι και εξαίρεση- το γεγονός ότι σε μεγάλο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας μας όπως το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, στην Πάτρα, παρουσιάστηκε μια ενδονοσοκομειακή διασπορά κρουσμάτων κορονοϊού κυρίως σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που ήταν ανεμβολίαστο».

«Το ποσοστό του εμβολιασμού σε αυτό το νοσηλευτικό ίδρυμα ήταν εξαιρετικά χαμηλό. Από αμέλεια; Από δυσπιστία; Από κόπωση αμέλησαν οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες κυρίως και λιγότερο γιατροί να εμβολιαστούν;», διερωτήθηκε η κυρία Θεοδωρίδου.

«Θα πρέπει εδώ να πούμε ότι η παροιμία "δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις" εδώ δεν έχει περιθώρια, δεν έχει τόπο να σταθεί. Είμαστε στην εποχή της πανδημίας του κορονοϊού και θα πρέπει όλοι -μα όλοι- να επωφεληθούμε από το "δώρο" που μας δίνεται και είναι το εμβόλιο», κατέληξε η κυρία Θεοδωρίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.