Προειδοποίηση ΕΟΦ για συμπληρώματα αδυνατίσματος


Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην παρουσίαση των προϊόντων ‘W-loss’ και ‘Ideal Forte’, τα οποία διαφημίζονται στο διαδίκτυο ως συμπληρώματα διατροφής για την απώλεια βάρους.
Τα σκευάσματα αυτά δεν είναι γνωστοποιημένα συμπληρώματα διατροφής όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΟΕΦ. Επίσης, δε νομιμοποιούνται να φέρουν ισχυρισμούς περί απώλειας βάρους.

Τα ‘W-loss’ και ‘Ideal Forte’ διακινούνται διαδικτυακά μέσω ιστοσελίδων, ενώ οι εταιρείες που είναι υπεύθυνες για την κυκλοφορία τους είναι άγνωστες. Επισημαίνεται ότι κατά την παραγγελία των προϊόντων μέσω των ιστοσελίδων, οι καταναλωτές καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε μια έτοιμη φόρμα παραγγελίας, χωρίς να γνωρίζουν είτε που απευθύνουν τα στοιχεία τους, είτε ποιος θα τα διαχειριστεί, είτε την εταιρεία που έχει τη νομική ευθύνη του προϊόντος.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους είτε το ‘W-loss’, είτε το ‘Ideal Forte’, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.