Και ο ξάδερφος του 7χρονου που πέθανε από στρεπτόκοκκο νοσηλεύεται με παρόμοια συμπτώματα


Με παρόμοια συμπτώματα νοσηλεύεται και ο ξάδερφος του 7χρονου που πέθανε από στρεπτόκοκκο.
Σύμφωνα με τον μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρο Κετικίδη, ο ξάδερφος του 7χρονου που πέθανε από στρεπτόκοκκο είναι 9 χρονών, και στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.

Οι γιατροί εικάζουν πως πρόκειται για στρεπτόκοκκο. Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η κατάσταση της υγείας του αξιολογείται ως ελεγχόμενη με τους γιατρούς να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Στο παιδί έχει χορηγηθεί ήδη αντιβίωση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι γονείς τρομοκρατήθηκαν με την δυσάρεστη εξέλιξη που είχε η κατάσταση της υγείας του 7χρονου και έτσι χωρίς να χάσουν χρόνο πήραν την απόφαση ο 9χρονος να διακομισθεί σε εφημερεύον νοσοκομείο.

«Οι γιατροί τον παρακολουθούν, του δίνουν θεραπεία. Νοσηλεύεται μόνος του σε θάλαμο και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά», δήλωσε ο κ. Κετικίδης στην ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται πως στην περίπτωση του άτυχου 7χρονου από την Ημαθία η εξέλιξη της νόσου ήταν ραγδαία. Η περιπέτειά του ξεκίνησε την Παρασκευή. Το Σάββατο κι ενώ ο πυρετός του δεν υποχωρούσε, οι γονείς τον μετέφεραν στο νοσοκομείο της Νάουσας.

Έγινε εισαγωγή, καθώς εκτός από τους εμετούς και τα συμπτώματα της γαστρεντερίτιδας, το παιδί άρχισε να αποκτά και μελανό χρώμα.

Όταν μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ήταν ήδη αργά. Υπέστη ανακοπή και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, το άτυχο αγοράκι κατέληξε.

Οι παιδίατροι εφιστούν την προσοχή των γονιών στρεπτόκοκκο τύπου Α και ζητούν άμεση επικοινωνία με τον γιατρό από το πρώτο 24ωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.