Στην Πάτρα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου


Άργησε αλλά έφτασε και στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας ο ιός του Δυτικού Νείλου, που μεταφέρεται στους ανθρώπους από τα τσιμπήματα κουνουπιών.

Συγκεκριμένα, μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας από την Αιγιάλεια, εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας στο Ρίο, με νευρολογικά συμπτώματα. Όπως σημειώνει ο Μάρκος Μαραγκός, διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, μιλώντας στο pelop.gr, τα νευρολογικά συμπτώματα σχετίζονται με τον συγκεκριμένο ιό, ιδιαίτερα στις μεγαλύτερες ηλικίες και για τον λόγο αυτό προχώρησαν σε συγκεκριμένες εξετάσεις, απ’ όπου προέκυψε τελικά ότι η γυναίκα νοσεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει ο κ. Μαραγκός, ειδοποιήθηκε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, η οποία ακολουθώντας το πρωτόκολλο προχώρησαν σε ψεκασμό της περιοχής απ’ όπου προέρχεται η συγκεκριμένη γυναίκα, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και το Υπουργείο.

Η κατάσταση της υγείας της γυναίκας είναι πολύ καλή, ενώ σημειώνεται πως πρόκειται για το πρώτο κρούσμα στην περιοχή. Ο κ. Μαραγκός εφιστά την προσοχή όλων, καθώς όπως σημειώνει οι συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες ευνοούν την νόσο. “Η παρατεταμένη καλοκαιρία μετά από βροχές σημαίνει ανάπτυξη των κουνουπιών, οπότε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή” αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στο pelop.gr. Έτσι αν και έχουμε Οκτώβριο, τα αντικουνουπικά καλό θα ήταν να συνεχίσουμε να τα έχουμε μαζί μας.

Από την πλευρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ρίου Δήμητρης Μπάκος επεσήμανε στο pelop.gr, ότι έχουν ενημερωθεί οι Αρχές και έχουν γίνει όλα όσα χρειάζονται ώστε να μην διαταραχθεί η δημόσια υγεία ενώ παράλληλα να υπάρξει και η καλύτερη αντιμετώπιση του περιστατικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.