SOS στη Θεσσαλία: 61% των κουνουπιών φέρουν τον ιό του Δυτικού Νείλου


Από τα 33.000 κουνούπια που ελέγχθηκαν σε ποσοστό 61% είναι διαβιβαστές του Ιού του Δυτικού Νείλου, στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.
Συναγερμός για τις λοιμώξεις μετά τις καταστροφικές πλημμύρες. 110 λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος και 37 του γαστρεντερικού, το τελευταίο 24ώρο Συνολικά, μετά την έναρξη των πλημμυρικών φαινομένων, έχουν καταγραφεί 10 κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με τα όσα είπε κατά την ενημέρωση ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης.

«Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταμετρήθηκαν 1.220 προσελεύσεις στα ΤΕΠ των υπό επιτήρηση μονάδων υγείας. Από αυτές, οι 37 έχουν καταγραφεί ως λοιμώξεις του γαστρεντερικού συστήματος και 110 ως λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, οι 37 είχαν θετικό έλεγχο για κορoνοϊό» είπε ακόμα ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ.

37 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 110 λοιμώξεις αναπνευστικού

Και πρόσθεσε ότι «η αναλογική νοσηρότητα της γαστρεντερίτιδας παραμένει σε χαμηλότερο επίπεδο από το αναμενόμενο. Παρατηρείται αύξηση της αναλογικής νοσηρότητας των λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος, η οποία όμως βρίσκεται υπό παρακολούθηση. Ωστόσο παραμένει κάτω από το όριο ειδοποίησης και τα περιστατικά δεν φαίνεται να προέρχονται από την ίδια περιοχή.

Συνολικά λοιπόν, το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατεγράφησαν 5 νέες νοσηλείες λόγω γαστρεντερίτιδας και 20 νέες νοσηλείες λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος. Παρατηρείται μία αύξηση των εισαγωγών των περιστατικών με λοίμωξη του αναπνευστικού, η οποία όμως βρίσκεται υπό παρακολούθηση, ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει κάτω από το όριο ειδοποίησης».

Κρούσματα της λεπτοσπείρωσης

«Όσον αφορά τώρα τα κρούσματα της λεπτοσπείρωσης σήμερα 6 Οκτωβρίου του 2023 έως τις 8 το πρωί δεν διαγνώστηκαν νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα λεπτοσπείρωσης. Επομένως, συνολικά έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα εργαστηριακά 18 κρούσματα λεπτοσπείρωσης, εκ των οποίων, όπως έχει ήδη αναφερθεί, ένας ασθενής έχει καταλήξει και τρεις νοσηλεύονται.

Βρίσκονται δε υπό διερεύνηση 31 περιστατικά. Θα πρέπει όμως να υπενθυμίσουμε ότι η βασική πρόληψη της λεπτοσπείρωσης είναι η αποφυγή της έκθεσης σε αυτή» είπε ο Φώτης Σερέτης.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.